Μπορεί ένα διατροφικό τρικ να εξαφανίσει το στρες;

Μπορεί ένα διατροφικό τρικ να εξαφανίσει το στρες;

Aν με την έναρξη της εορταστικής σεζόν νιώθεις πως το στρες σου χτυπάει κόκκινο, δεν είσαι ο μόνος. Φυσικά, το ζεστό τσάι, ένα μάθημα γιόγκα ή 10 λεπτά διαλογισμού βοηθούν την κατάσταση αλλά μόνο προσωρινά.

Για τους περισσότερους, ο Δεκέμβριος είναι ο πιο πιεστικός μήνας. Οι εταιρείες ετοιμάζουν το κλείσιμο της χρονιάς, τα έξοδα συσσωρεύονται, οι οικογενειακές υποχρεώσεις πληθαίνουν, η εύρεση του τέλειου δώρου / της τέλειας σχέσης / του τέλειου δέντρου επείγουν!

Στην πραγματικότητα ωστόσο δεν υπάρχει εποχή χωρίς στρες και οι προκλήσεις, μικρότερες ή μεγαλύτερες, θα διεκδικούν πάντα μια θέση στη ζωή μας. Γι’αυτό και τώρα είναι η ιδανική εποχή να αλλάξεις τις συνήθειές σου ώστε να μπορείς να διαχειριστείς διαφορετικά την πίεση της καθημερινότητας.

Αν δεν θέλεις να αλλάξεις όλη σου τη διατροφή μια μικρή κουταλιά αμυγδαλοβούτυρο κάθε λίγες ώρες θα διατηρήσει τη γλυκόζη στο αίμα σου σε σταθερά επίπεδα.

Η ψυχίατρος Ellen Vora σε πρόσφατη διάλεξή της αποκάλυψε ένα μικρό διατροφικό μυστικό που μπορεί να σε βοηθήσει να το καταφέρεις.

Ένα μεγάλο μέρος του στρες που βιώνουμε καθημερινά συνδέεται με τη γλυκόζη στο αίμα. «Αυτές τις μέρες, ο οργανισμός μας μπαίνει σε κατάσταση στρες πολύ εύκολα και ένα από τα πράγματα που ευθύνεται γι’αυτό είναι η αντιδραστική υπογλυκαιμία» εξηγεί η ίδια.

«Πάρα πολλοί από εμάς κυκλοφορούν με υπογλυκαιμία, της οποίας τα συμπτώματα είναι άγχος ή ακόμα και κρίσεις πανικού. Ίσως παρατηρήσεις πως το ξαφνικό στρες “χτυπά” τις ώρες που βιώνεις μία πτώση στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σου».

Σύμφωνα με την Vora αυτός είναι ο λόγος που βιώνουν έντονο στρες το απόγευμα ή νωρίς το πρωί, τις δύο στιγμές μέσα στη μέρα που η γλυκόζη στο αίμα βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα.

Προκειμένου να υπερνικήσεις την ξαφνική υπογλυκαιμία, υπάρχει ένα μικρό διατροφικό μυστικό που θα σταθεροποιήσει τη γλυκόζη στο αίμα σου καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. «Αν δεν θέλεις να αλλάξεις όλη σου τη διατροφή μια μικρή κουταλιά αμυγδαλοβούτυρο κάθε λίγες ώρες θα διατηρήσει τη γλυκόζη στο αίμα σου σε σταθερά επίπεδα».

Αν λοιπόν χρειαζόσουν κάποια δικαιολογία για να επιτεθείς στο βάζο με το αμυγδαλοβούτυρο με τίποτα άλλο παρά ένα κουτάλι, αυτή είναι η ευκαιρία!

Με στοιχεία από το wellandgood.com

Πηγή: www.lifo.gr