Αυτά είναι τα συμπληρώματα που θα σε προστατέψουν από τις ιώσεις!

Αυτά είναι τα συμπληρώματα που θα σε προστατέψουν από τις ιώσεις!

The winter is coming! Προετοιμαστείτε για τον χειμώνα και θωρακίστε το ανοσοποιητικό σας με αυτά τα συμπληρώματα, είδη τσαγιού και μέλι που θα σας προστατέψουν από τις ιώσεις, τη γρίπη και το κοινό κρυολόγημα.

Η καλύτερη άμυνα κατά τη διάρκεια της περιόδου των ιώσεων και του κοινού κρυολογήματος είναι ένα υγιές και εξαιρετικά λειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα. Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσεις ότι δεν θα κολλήσεις κάποια ίωση. Χρησιμοποίησε τη δύναμη της φύσης, τα βότανα, τις βιταμίνες και τα μέταλλα που θα σε προστατέψουν από το κρυολόγημα. Στο Placebo Pharmacy 4.000 κωδικοί, 4 φαρμακοποιοί και 2 διατροφολόγοι σε περιμένουν για να θωρακίσεις τον οργανισμό σου σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες σου! Όλα αυτά βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σου.

Εχινάκεια


Placebo Pharmacy, Vogel Echinacea

Το βότανο Echinacea purpurea είναι διάσημο για τις θεραπευτικές του ιδιότητες κατά του κρυολογήματος. Να θυμάσαι ότι η αποτελεσματικότητά της μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με τη μορφή που θα τη λάβεις. Σε δύο μελέτες που χρηματοδοτήθηκαν από το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής των ΗΠΑ διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα όφελος από την εχινάκεια όταν λαμβάνεται σε μορφή χυμού ή σε ακατέργαστο συνδυασμό ρίζας και βοτάνου. Τα συμπληρώματα θεωρούνται πιο αποτελεσματικά.

Ginseng, Σκόρδο


Placebo Pharmacy, Solgar Korean Ginseng


Placebo Pharmacy, Astragalus Elderberry & Garlic

Αν και αυτό το ασιατικό βότανο (Ginseng) λαμβάνεται κυρίως για την ενίσχυση της ενέργειας, την αντοχή και τη συνολική υγεία, ερευνητές έχουν αρχίσει να εξετάζουν την αποτελεσματικότητά του στην καταπολέμηση του κοινού κρυολογήματος. Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από Καναδούς ερευνητές βρέθηκε ότι η λήψη Ginseng καθημερινά μείωσε την ένταση και τη διάρκεια των συμπτωμάτων του κρυολογήματος, ενώ φαίνεται ότι απέτρεπε και το κρυολόγημα. Το σκόρδο από την άλλη, είναι πλούσιο σε αλισίνη, μία ουσία η οποία του προσδίδει αντιμικροβιακές, αντιιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Δρα ως φυσικό αντιβιοτικό και βοηθά τόσο στην πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση κρυολογημάτων και ιώσεων.

 

Βιταμίνη C

Είναι ίσως η βιταμίνη που έχει μελετηθεί περισσότερο. Και σε αυτή την περίπτωση τα ευρήματα είναι διάφορα, αλλά φαίνεται πως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας. Φαίνεται όμως πως η δράση της εστιάζει περισσότερο στην μείωση του χρόνου και της έντασης των συμπτωμάτων παρά στην πρόληψη.

Placebo Pharmacy, Life Extension Vitamin C and Bio-Quercetin Phytosome 250 Veg.Tab.

Οι επιστήμονες του Εθνικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Υγείας της Αυστραλίας σε συνεργασία με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι της Φινλανδίας, προέβησαν σε μια μετα-ανάλυση κάποιων ερευνών οι οποίες διεξήχθησαν και δημοσιεύτηκαν από τα έτη 1940 έως 2004.


Placebo Pharmacy, Lamberts Vitamin C – Time

Σύμφωνα με τους επιστήμονες και τα ερευνητικά τους δεδομένα, φαίνεται ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης C, μπορούν να έχουν σημαντικές ευεργετικές επιδράσεις σε κάποιες ειδικές συνθήκες. Για παράδειγμα όταν υπάρχει καταπόνηση σωματική ή έκθεση σε υπερβολικό κρύο. Παρόλα αυτά σημείωσαν ότι χρειάζεται προσοχή για να μη γίνονται γενικεύσεις, διότι τα ωφελήματα παρουσιάζονται μόνο σε ακραίες καταστάσεις.

Ψευδάργυρος

Σε μελέτη διαπιστώθηκε ότι τα συμπληρώματα ψευδαργύρου μείωναν τη διάρκεια των κρυολογημάτων από 7,6 σε 4,4 ημέρες. Άλλες μελέτες έχουν δώσει ανάμεικτα αποτελέσματα, αλλά οι ειδικοί συνήθως τον προτείνουν ως συμπλήρωμα.


Placebo Pharmacy, Lamberts Zinc Plus

Η δύναμη της φύσης
Σε έρευνα στο αμερικανικό National Library of Medicine National Institutes of Health αναφέρεται πως ο συνδυασμός της βιταμίνης C και του ginseng έχουν ανοσοποιητικορυθμιστική και αντιική δράση. Βρέθηκε επίσης πως ο ψευδάργυρος δυναμώνει τους βασικούς στρατιώτες του ανοσοποιητικού, τα Τ-λεμφοκύτταρα.

Μέλι

Placebo Pharmacy, Manuka Honey

Το μέλι μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Επίσης έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις. Σύμφωνα με έρευνα, η κατανάλωση 4 κ.σ. μελιού ημερησίως μειώνει τη διάρκεια του κρυολογήματος κατά 2 ημέρες. Εσείς μπορείτε να αρκεστείτε προληπτικά στην κατανάλωση 1 κ.σ. μέλι την ημέρα.


Placebo Pharmacy, Μέλι Άρτεμις

Πράσινο Τσάι
Το πράσινο τσάι έχει ευεργετική δράση κατά του κρυολογήματος χάρη στις πολυφαινόλες που περιέχει. Μελέτες αναφέρουν ότι οι κατεχίνες, συγκεκριμένες πολυφαινόλες του τσαγιού, καταπολεμούν τον ιό της γρίπης. Εντάξτε το πράσινο τσάι στις καθημερινές συνήθειες και εμπλουτίστε το με λίγες σταγόνες λεμονιού ή μελιού. Αποφύγετε να προσθέσετε γάλα, καθώς οι πρωτεΐνες του δεσμεύουν τις πολυφαινόλες και μειώνουν τη δράση τους.


Placebo Pharmacy, Yψηλής ποιότητας μίγματα τσάι Terra Incognita