7 τροφές που βοηθούν στην συγκέντρωση του μυαλού

7 τροφές που βοηθούν στην συγκέντρωση του μυαλού

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι καθώς γερνάμε, το σώμα μας μεγαλώνει μμαζί μας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να βελτιώσετε τη συγκέντρωση του μυαλού σας εάν προσθέσετε “έξυπνα” τρόφιμα και ποτά στη διατροφή σας. Μάθετε ποια είναι αυτά!

Καφεΐνη

Δεν υπάρχει μαγικό συστατικό για την ενίσχυση του IQ, αλλά ορισμένες ουσίες, όπως η καφεΐνη, μπορούν να ενεργοποιήσουν και να βοηθήσουν στη συγκέντρωση. Βρίσκεται στον καφέ, τη σοκολάτα, τα ενεργειακά ποτά και μερικά φάρμακα.

Ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι η προτιμώμενη πηγή καυσίμου του εγκεφάλου σας – συγκεκριμένα η γλυκόζη, που το σώμα επεξεργάζεται από τα σάκχαρα και τους υδατάνθρακες που τρώτε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού ή άλλος χυμός φρούτων μπορεί να προσφέρει μια βραχυπρόθεσμη ώθηση στη μνήμη, τη σκέψη και την ψυχική ικανότητα.

Πρωινό για να τροφοδοτήσετε τον εγκέφαλό σας

Παρακάμπτετε συχνά το πρωινό σας; Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση πρωινού μπορεί να βελτιώσει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη και προσοχή. Οι μαθητές που τρώνε καθημερινά πρωινό τείνουν να αποδίδουν καλύτερα από όσους δεν το κάνουν. Τα τρόφιμα που είναι προτιμότερα για κατανάλωση είναι όσα έχουν ολικούς κόκκους υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα φρούτα.

Ψάρι

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση λιπαρών ψαριών, όπως ο σολομός, όχι μόνο σας βοηθά να βελτιώσετε την μνήμη σας, αλλά μπορεί επίσης να σας προστατεύσει από εκφυλιστικές ψυχικές νόσους, όπως η άνοια. Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχουν υψηλά επίπεδα απαραίτητων λιπαρών οξέων.

Ντομάτες

Σύμφωνα με το BBC, οι ντομάτες μπορεί να σας βοηθήσουν στον περιορισμό της απώλειας μνήμης λόγω των ελευθέρων ριζών στα κύτταρα.

Ξηροί καρποί και σοκολάτα

Ξηροί καρποί και σπόροι είναι καλές πηγές της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε , η οποία συνδέεται με μικρότερη εξασθένηση των γνωστικών λειτουργιών. Η μαύρη σοκολάτα έχει και άλλες ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και περιέχει φυσικά διεγερτικά όπως η καφεΐνη, η οποία μπορεί να ενισχύσει την εστίαση και τη συγκέντρωση .