5 λόγοι να εντάξετε την μαύρη σοκολάτα στη διατροφή σας

5 λόγοι να εντάξετε την μαύρη σοκολάτα στη διατροφή σας

Όσοι αγαπάμε τη σοκολάτα δεν χρειαζόμαστε κανένα λόγο για να την τρώμε κάθε μέρα. Αλλά αν είστε από εκείνους που αισθάνεστε τύψεις για την αδυναμία σας στη σοκολάτα, έχουμε υπέροχα νέα: η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας με υψηλό ποσοστό κακάου αποτελεί μια καλή και υγιεινή συνήθεια. Αν λοιπόν θέλετε να επικυρώσετε την γλυκιά σας συνήθεια, ιδού πέντε λόγοι να νιώθετε καλά για την εμμονή σας με τη μαύρη σοκολάτα!

Σας κάνει ευτυχισμένους
Όχι επειδή έχει ωραία γεύση – που σίγουρα βοηθάει πολύ – αλλά επειδή περιέχει τρυπτοφάνη. Η τρυπτοφάνη είναι ένα αμινοξύ που χρησιμοποιείται από τον εγκέφαλο για να κάνει τη σεροτονίνη, τον νευροδιαβιβαστή που μας κάνει να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι.

Βοηθάει στο αδυνάτισμα
Έρευνα εκπαιδευτικών από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας στην Ισπανία, αποκάλυψε ότι η κατανάλωση σοκολάτας ενισχύει την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με τους ερευνητές “η σοκολάτα ενεργοποιεί το μεταβολισμό, ώστε να δουλεύει περισσότερο, αντισταθμίζοντας το λίπος που αλλιώς “κολλάει” στο σώμα.”

Ενισχύει τη μνήμη
Οι φλαβανόλες που περιέχονται στη μαύρη σοκολάτα μειώνουν την απώλεια μνήμης στους ηλικιωμένους ανθρώπους, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους έχει αποδειχθεί ότι έχουν επωφελή δράση στη θεραπεία εγκεφαλικών βλαβών, όπως η διάσειση.

Κάνει καλό στην καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος
Μια πρόσφατη έρευνα βρήκε ότι η μαύρη σοκολάτα βοηθά στην αποκατάσταση της ελαστικότητας των αρτηριών, ενώ αποτρέπει τη «συγκόλληση» των λευκών αιμοσφαιρίων στα τοιχώματα των αγγείων –δύο κοινές αιτίες της απόφραξης των αρτηριών.

Μειώνει τη χοληστερόλη
Η κατανάλωση κακάο έχει βρεθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και ανεβάζει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης, μειώνοντας δυνητικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών.