Το θυμαρίσιο μέλι «Άρτεμις» έχει την τιμητική του στο Placebo!

Το θυμαρίσιο μέλι «Άρτεμις» έχει την τιμητική του στο Placebo!

Το θυμαρίσιο μέλι «Άρτεμις» “μετακομίζει” την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στο Placebo δίνοντας την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να δοκιμάσουν την εκλεπτυσμένη γεύση του. Σας περιμένουμε για να επωφεληθείτε και της προσφοράς μας αφού με αγορά ενός μελιού Άρτεμις και μιας συσκευασίας θαλασσινό αλάτι Κρήτης σας κάνουμε δώρο ένα καπνιστό αλάτι Κρήτης.

Λίγα λόγια για το μέλι Άρτεμις

Το θυμαρίσιο μέλι «Άρτεμις» είναι ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας και θρεπτικής αξίας που συλλέγεται από μελισσοκόμους του νησιού της Λέρου και τυποποιείται στο εργαστήριο επεξεργασίας και τυποποίησης Μελιού του ΚοιΣΠΕ.

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός (ΚοιΣΠΕ) του Τομέα Ψυχικής Υγείας Δωδεκανήσου είναι μια κοινωνική επιχείρηση που σκοπεύει στην επανένταξη ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Στα πλαίσια ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του ΚοιΣΠΕ, το 2004 μέσω του προγράμματος LEADER+ δημιουργήθηκε το Εργαστήριο επεξεργασίας και τυποποίησης Μελιού Λέρος.

Από τότε μέχρι σήμερα ο ΚοιΣΠΕ, σε συνεργασία με μέλη του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Λέρου, συλλέγει το 60% περίπου της παραγωγής μελιού του νησιού, το επεξεργάζεται και το τυποποιεί με διασφαλισμένη διαδικασία ελέγχου παραγωγής τροφίμου (ISO 22000/HACCP), με την κατοχυρωμένη ονομασία «ΑΡΤΕΜΙΣ» (η Λέρος θεωρείται το νησί της θεάς Άρτεμης) και το προωθεί στην αγορά.

Το μέλι Λέρου σύμφωνα και με τα αποτελέσματα σχετικών αναλύσεων (Εργαστήριο Ανάλυσης μελιού Περιφέρειας Ν. Αιγαίου) εμφανίζει υψηλή περιεκτικότητα σε γυρεόκοκκους θυμαριού (ThymusType) σε ποσοστό 41%.