Οι καλύτερες συμβουλές για επίπεδη κοιλιά

Οι καλύτερες συμβουλές για επίπεδη κοιλιά

Όλες θέλουμε να έχουμε μια επίπεδη κοιλιά, για το Χριστουγεννιάτικο πάρτι, αλλά εξαιτίας των αναψυκτικών και της λατρεμένης μακαρονάδας, η μάχη με το φερμουάρ είναι πραγματικά δύσκολη! Το φούσκωμα όχι μόνο είναι θέμα καλαισθησίας αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει σωματική δυσφορία. Τα καλά νέα; Οι ειδικοί λένε ότι το φούσκωμα της κοιλιάς είναι μια κατάσταση που μπορείτε να αποφύγετε αρκετά εύκολα.

Προσέξτε όμως δεν μιλάμε για επιπλέον κιλά στην κοιλιά εδώ. Μιλάμε για την προσωρινή κοιλιακή διαταραχή που πλήττει λίγο πολύ όλους μας κατά καιρούς. Ο Michael Jensen, ένας ερευνητής ενδοκρινολόγος και παχυσαρκίας στην κλινική Mayo, λέει ότι μόνο αν το φούσκωμα της κοιλιάς προκαλείται από ιατρική πάθηση όπως το ήπαρ ή τις καρδιακές παθήσεις, η μόνη πραγματική αιτία είναι το εντερικό αέριο και όχι τα υγρά. Είναι ένας μύθος ότι το φούσκωμα στο στομάχι είναι από τη συσσώρευση υγρών σε υγιείς ενήλικες. Αυτό επειδή η κοιλιακή χώρα δεν είναι το σημείο όπου τα υγρά συσσωρεύονται πρώτα. Αντ ‘αυτού, θα τα δείτε στα πόδια ή τους αστραγάλους, όταν είστε όρθιοι. Ιδού οι απαντήσεις από τους ειδικούς καθώς και οι συμβουλές για το αδυνάτισμα στομάχου.

Αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα

Οι πολύ λίγες ίνες, υγρά και σωματική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσουν σε δυσκοιλιότητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα

Για να το αποφύγετε ακολουθήστε μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (25 γραμμάρια ημερησίως για τις γυναίκες και 38 για τους άνδρες) από δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά, όσπρια, καρύδια και σπόρους. Επίσης, πίνετε πολλά υγρά (στοχεύετε σε 6-8 ποτήρια την ημέρα) και στοχεύετε στη σωματική άσκηση για τουλάχιστον 30 λεπτά, πέντε φορές την εβδομάδα.

“Εξουδετερώστε” τις αλλεργίες του σίτου ή τη μη-ανοχή στη λακτόζη

Οι τροφικές αλλεργίες και οι δυσανεξίες μπορούν να προκαλέσουν αέρια και φούσκωμα. Αυτά όμως πρέπει να επιβεβαιωθεί από τον γιατρό σας. Πολλοί άνθρωποι αυτο-διαγνώσουν αυτές τις συνθήκες και αποβάλλουν άσκοπα υγιή γαλακτοκομικά και ολικής άλεσης προϊόντα από τη διατροφή τους. Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε αλλεργία ή δυσανεξία, επισκεφθείτε το γιατρό σας για εξετάσεις.

Μη τρώτε πολύ γρήγορα

Το να καταναλώνεις γρήγορα και να μη μασάς καλά τη τροφή σου μπορεί να προκαλέσει κατάποση αέρα που οδηγεί σε φούσκωμα.Τα γεύματα σας πρέπει να διαρκούν τουλάχιστον 30 λεπτά. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι η πέψη ξεκινάει στο στόμα και μπορείτε να μειώσετε τη φούσκωμα μόνο με τη καλή μάσηση της τροφής. Και μελέτες έχουν δείξει ότι εάν τρώτε πιο αργά, μπορεί να καταλήξετε να τρώτε και λιγότερο.

Μην το παρακάνετε με τα ανθρακούχα ποτά

Το ανθρακικό στα αναψυκτικά μπορεί να παγιδεύσει αέριο στην κοιλιά σας. Αντ ‘αυτού, πίνετε νερό αρωματισμένο με λεμόνι ή αγγούρι. Ή απλά να μειώστε τον αριθμό των ανθρακούχων ποτών που καταναλώνετε κάθε μέρα. Δοκιμάστε λίγο τσάι μέντας που μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τη φούσκωμα.

Προτιμήστε τρόφιμα χωρίς ζάχαρη

Πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται από φούσκωμα επειδή καταναλώνουν σάκχαρα σε τεχνητά γλυκασμένα τρόφιμα και ποτά. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα.

Οι ειδικοί συνιστούν να μην καταναλώνετε περισσότερες από 2 ή 3 μερίδες τεχνητών γλυκασμένων τροφών και ποτών ανά ημέρα.