Μουρουνέλαιο: Ποιες ιδιότητες έχει, που ωφελεί και ποιο να πάρετε

Μουρουνέλαιο: Ποιες ιδιότητες έχει, που ωφελεί και ποιο να πάρετε

Τα τελευταία χρόνια συναντάμε όλο και περισσότερους οπαδούς του μουρουνέλαιου και σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Το μουρουνέλαιο κρύβει πολλά θετικά οφέλη για την υγεία και θεωρείται εξαιρετική τροφή, καθώς συμβάλλει στην πρόληψη πολλών ασθενειών. Πάμε να το γνωρίσουμε καλύτερα!

Τι είναι το μουρουνέλαιο;

Το μουρουνέλαιο παράγεται από το συκώτι των λευκών ψαριών, όπως της μουρούνας ή άλλων συγγενικών ψαριών, όπως ο μπακαλιάρος, ο γάδος και ο ιππόγλωσσος. Είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) και δοκοσαεξαενοϊκό οξύ (DHA). Είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με υψηλά επίπεδα βιταμίνης Α και D. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν το ανθρώπινο σώμα με διάφορους τρόπους και διεγείρουν την υγιή λειτουργία των οργάνων.

Το χρώμα του είναι ανοιχτό κίτρινο, είναι ημιδιαφανές και έχει έντονη οσμή, παρόμοια με τα θαλασσινά και μια ήπια γεύση. Σήμερα, οι έμποροι συχνά προσθέτουν γεύσεις φρούτων και μέντας για να κάνουν το μουρουνέλαιο περισσότερο ελκυστικό για τους καταναλωτές.Ωστόσο, η ποιότητα του και η διατροφική του αξία είναι αυτό που έχει
σημασία και όχι τόσο η οσμή του. Μπορείτε να το προμηθευτείτε σε υγρή μορφή από το φαρμακείο μας, ωστόσο, αν δεν σας αρέσει με τίποτα η μυρωδιά του, μπορείτε να το πάρετε με τη μορφή κάψουλας.

Πότε έγινε γνωστό στην Ελλάδα;

Το μουρουνέλαιο είναι γνωστό στην Ελλάδα τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1960 και χρησιμοποιήθηκε εκτενώς για την πρόληψη της ραχίτιδας και την καλή σκελετική ανάπτυξη των παιδιών και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων. Λέγεται μάλιστα ότι χαρακτήρισε διατροφικά τα παιδιά εκείνης της γενιάς.

Ποια η διατροφική αξία;

Το μουρουνέλαιο παρέχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία λόγω της πλούσιας σύνθεσης του. Αποτελεί εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων: DHA (600 mg/5ml) και ΕΡΑ (400 mg/5ml), όπως και της ιδιαίτερα σημαντικής βιταμίνης D (10 μg/5ml). Περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης Α (250 μg/5ml) και βιταμίνη Ε (10 mg/5ml) για αντιοξειδωτική προστασία των ωμέγα-3 (mollers.gr). Ειδικότερα:

 • Η βιταμίνη Α βοηθά στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, αντιστέκεται στις λοιμώξεις, βελτιώνει την όραση και την όψη του δέρματος.
 • Η βιταμίνη D συμβάλλει στη διατήρηση ισχυρών οστών.
 • Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που ανακουφίζουν τον πόνο της αρθρίτιδας, ανακουφίζουν από το άσθμα, μειώνουν το άγχος, αποτρέπουν αλλεργίες, βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και βοηθούν στο διπολικό σύνδρομο.
 • Το εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) προάγει ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα, μειώνει τα προβλήματα φλεγμονής και ανακουφίζει από την κατάθλιψη.
 • Το δοκοσαεξαενοϊκο οξύ (DHA) βελτιώνει την όραση, το νευρικό σύστημα και τρέφει το δέρμα.

Μουρουνέλαιο & ιδιότητες

Οι κυριότερες ιδιότητες αποδίδονται στη σύνθεση του σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα σε συνδυασμό με τις δράσεις που προσφέρουν οι βιταμίνες. Συγκεκριμένα ωφελεί:

 • Καρδιαγγειακή προστασία (αθηροσκλήρωση)
 • Μείωση αρτηριακής πίεσης
 • Εγκεφαλική ανάπτυξη και πνευματική εγρήγορση
 • Οστική υγεία
 • Διάθεση, κατάθλιψη και πνευματική υγεία
 • Αντιφλεγμονώδη δράση

Ποιο μουρουνέλαιο να επιλέξω;

Αν θέλετε να λάβετε τα τόσο ωφέλιμα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μαζί με την πολύτιμη Βιταμίνη D3, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το αυθεντικό Νορβηγικό μουρουνέλαιο Möller’s. Συμπληρώνει την καθημερινή διατροφή με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες D3, A και E αποτελώντας την τέλεια λύση για όλη την οικογένεια.

Το προϊόν διατίθεται σε τρεις γεύσεις: φυσική, λεμόνι και φρούτα (tutti-frutti).