Τα πρώτα χίονα έπεσαν! Ώρα για εκδρομή

Τα πρώτα χίονα έπεσαν! Ώρα για εκδρομή

Τα πρώτα χρόνια έπεσαν σε όλη την Ελλάδα και αυτή είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να οργανώσετε μία εκδρομή! Στο Βόλο και το Πήλιο η θερμοκρασία είναι γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου αυτές τις ημέρες γεγονός που κάνει το σκηνικό ειδυλλιακό για χειμερινή εξόρμηση.

Ο χειμώνας είναι η εποχή που τα χωριά του Πηλίου βγαίνουν από τους πράσινους κρυψώνες τους και γίνονται ορατά –όμορφα και αγέρωχα και πάντα απτόητα από τις συχνά αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι οποίες όμως ποικίλουν ανάλογα με το υψόμετρο και το εν γένει βαρομετρικό σύστημα στην ευρύτερη περιοχή. Υπάρχουν μακρές περίοδοι βροχών και χιονοπτώσεων αλλά υπάρχουν και συχνές περίοδοι ηλιοφάνειας και ήπιων για την εποχή θερμοκρασιών.

Πολλές φορές καθώς ο επισκέπτης ταξιδεύει κατά μήκος της χερσονήσου ή αλλάζει υψομετρική ζώνη μπορεί να ευτυχήσει να έχει την μοναδική εμπειρία ταχείας αλλαγής καιρικών συνθηκών δεδομένου ότι στο Πήλιο δεν είναι ασύνηθες το φαινόμενο της ταυτόχρονης συνύπαρξης ηλιοφάνειας με βροχή, ομίχλη ακόμη και χαλάζι ή χιόνι.

Όμως ακόμα και με δύσκολες καιρικές συνθήκες ο επισκέπτης έχει πολλές επιλογές δραστηριοτήτων που θα κάνουν την διαμονή του ευχάριστη. Παραδείγματος χάριν, κατά την διάρκεια μιας βόλτας, εκδρομής, περίπατου στο βουνό ή ακόμη κι όταν κοιτάει από το παράθυρό του μπορεί να θαυμάσει θέες μοναδικές, όπως χιονισμένες πλαγιές και κορυφές, το απέραντο Αιγαίο με τ` αφρισμένα κύματά του να καλπάζουν σαν τα ολόλευκα άλογα του Ποσειδώνα, πυκνά σύννεφα ομίχλης να αναδύονται από βαθιές χαράδρες, κισσό κι αγιόκλημα να αγκαλιάζουν τα απογυμνωμένα δένδρα, χριστουγεννιάτικα ντυμένα λιόπουρνα γυαλιστερά στον ήλιο. Πραγματικά θέες εκπληκτικές που συχνά συνυπάρχουν ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο και χρόνο για να αφήσουν μια ανεξίτηλη εικόνα στο είναι του επισκέπτη.

Κι αν η έξοδος δεν είναι δυνατή είναι καιρός για τσίπουρο και κρασί με νόστιμους μεζέδες, κάστανα στην φωτιά, και καλή παρέα με φίλους και οικογένεια. Είναι η ώρα να απολαύσουμε την συντροφιά ενός καλού βιβλίου, ευκαιρία να πούμε ιστορίες και παραμύθια στα παιδιά ή να εγκαταλειφθούμε στην αγκαλιά του Μορφέα.

Κι όταν το άρμα του Απόλλωνα αφήσει το Πήλιο πίσω του κι η ομίχλη με την νύχτα αρχίζουν να απλώνονται, ίσως μπορεί κανείς να διακρίνει στις σκιές μερικές Δρυάδες και στοιχειά να ετοιμάζονται ν` αποσυρθούν στο δάσος για την νύχτα.

Που να μείνετε; 

Το «Αρχοντικό Ρεπανά» χτίστηκε το 1858, σαν εξοχική κατοικία του Δημητρίου Ρεπανά (πρόγονου της οικογένειας Ρεπανά που διαχειρίζεται σήμερα το αρχοντικό), που ασχολούνταν με εμπορικές επιχειρήσεις στην Αίγυπτο. Πετρόχτιστο, με λιθοδομή πάχους 90 εκατ., επενδυμένο με ξυλόγλυπτα ταβάνια, γεμάτο με παραδοσιακά έπιπλα, όμορφα διακοσμητικά και αυθεντικά αντικείμενα, αποτελεί here χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής του Πηλίου και ένα απ’ τα κοσμήματα της Μακρυνίτσας. Πλήρως ανακαινισμένο, σήμερα παρέχει όλες τις ανέσεις ενός σύγχρονου καταλύματος σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα ενός παραδοσιακού αρχοντικού.

 

 

Δείτε περισσότερα εδώ.

Share this!

Κατηγορία Ταξιδευτής