Εικόνες από το μέλλον! Πώς θα κάνουμε διακοπές σε 30 χρόνια

Εικόνες από το μέλλον! Πώς θα κάνουμε διακοπές σε 30 χρόνια

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει την περιέργεια για το μέλλον και να μην θέλει να δει πώς θα μπορούσε να είναι η ζωή σε αρκετά χρόνια από σήμερα.

Ακόμη περισσότερο δε όταν τα πιο τεράστια επιστημονικά μυαλά ή οι πιο ευφάνταστοι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας μπορούν να περιγράψουν το πώς μπορεί να είναι η μελλοντική ζωή.

Όλες αυτές οι θεωρείες και οι οραματισμοί για το μέλλον είναι συχνά καλύτερες από τις εικόνες φαντασίας μας.

Το Bright Side συγκέντρωσε μία σειρά φωτογραφιών πρότζεκτ που βάζουν μερικά χρόνια μετά τον τρόπο που μπορεί να κάνουμε διακοπές.

Πλωτή Οικό-πολη

Η Lilypad αποτελεί το πρότζεκτ μίας πλωτής πόλης από τον Vincent Callebaut και είναι η απάντηση στο ερώτημα για την αύξηση της στάθμης των ωκεανών. Η τέλεια πόλη μπορεί να στεγάσει 50.000 ανθρώπους, ενώ θα λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η πόλη θα προσφέρει χώρους εργασίας για όλους, όπως επίσης και χώρους για ψώνια, ξεκούραση και διασκέδαση.

Το τέλειο αεροσκάφος

Ο Eric Almas σχεδίασε ένα οικολογικό και αθόρυβο αερόπλοιο με διαφανή οροφή που επιτρέπει στους επιβάτες να κάνουν ηλιοθεραπεία και να κολυμπούν κατά τη διάρκεια της πτήσης.

«Ιπτάμενοι» Κήποι

Πολλοί από εμάς ονειρεύονται έναν καθαρό και υγιεινό πλανήτη και αυτή η ιδέα μάλλον βρίσκει την πλήρη εφαρμογή του. Αεροστατική και κηπουρική είναι οι λέξεις κλειδιά ενός ακόμη πρότζεκτ του Vincent Callebaut. Η δημιουργία του αυτή είναι ένα υβρίδιο ουρανοξύστη, αερόπλοιου βιοαντιδραστήρα και κρεμαστών κήπων για τον καθαρισμό του αέρα.

Το Μπούμερανγκ

Είναι ένα είδος κινητού λιμανιού που μπορεί να αντικαταστήσει ένα ολόκληρο θέρετρο ως προς τις επιλογές του για διασκέδαση. Το Boomerang είναι σχεδόν πραγματικό νησί και έχει τις δικές του ενεργειακές πηγές.

Το superyacht

Για να δημιουργηθεί αυτό το γιοτ η αρχιτέκτονας Ζάχα Χαντίντ εμπνεύστηκε από τον υποθαλάσσιο κόσμο.

Ένα υπερπολυτελές αεροκρουαζιερόπλοιο

Μοιάζει βγαλμένο από τον «Πόλεμο των Άστρων». Ο σκοπός του σχεδιαστή του Mac Byers ήταν να δημιουργήσει ένα άνετο μέσο μεταφοράς που οι επιβάτες θα μπορούν να χαλαρώσουν εντελώς.

Ένα καθοδηγούμενο τροπικό νησί

Αυτό το θαύμα δημιουργήθηκε από την εταιρεία Yacht Island Design με έδρα το Λονδίνο. Μοιάζει με πραγματικό πλωτό, τροπικό νησί, το οποίο έχει τον δικό του καταράκτη, μία πισίνα και ένα μικρό ηφαίστειο.

Οι δρόμοι του Μονακό

Ένα ακόμη πρότζεκτ της Yacht Island Design, για τους λάτρεις του Μονακό. Το πολυτελές αυτό σκάφος περιλαμβάνει γνωστά σημεία του Μονακό, όπως το ξενοδοχείο Hôtel de Paris, το Καζίνο του Μόντε Κάρλο, το εστιατόριο Café de Paris, ακόμη και μία πίστα cart απόλυτα όμοια με τη διαδρομή του Γκραν Πρι στο πριγκιπάτο.

Ένα γιγάντιο πλοίο – πόλη

Πώς θα σας φαινόταν μία τεράστια πλωτή πολιτεία; Εδώ είναι η Atlantis II που σε μέγεθος μπορεί να συγκριθεί με το Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης. Πραγματικά μία εντυπωσιακή ιδέα.

Ενα πράσινο νησί που καθαρίζει το νερό

Η Physalia είναι ένας πλωτός κήπος που έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει το νερό των ποταμών και να παρέχει καθαρό νερό υψηλής ποιότητας σε όλους.

 

Πηγή: newsonly.gr

Share this!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/placebop/public_html/material/themes/multimag-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7
Κατηγορία Ταξιδευτής