Η καινοτόμα μέθοδος Garuda είναι ο νέος τρόπος έξυπνης και διασκεδαστικής εκγύμνασης

Η καινοτόμα μέθοδος Garuda είναι ο νέος τρόπος έξυπνης και διασκεδαστικής εκγύμνασης

Πρωινά και απογευματινά μαθήματα Garuda Method στον πολυχώρο Hobnob στη Γλυφάδα όπου θα μεταμορφώσουν το σώμα σου σε μερικούς μήνες. Αν γραφτείτε μέσα στο Φεβρουάριο σε πρωινό τμήμα μπορείτε να κάνετε δωρεάν μαθήματα pilates το απόγευμα.

Ποια είναι όμως η περίφημη Garuda μέθοδος και σε ποιους απευθύνεται;

Είναι μια ξεχωριστή μέθοδος άσκησης από τον Ινδό, μεγαλωμένο στο Λονδίνο, James D’Silva. Στην ινδική μυθολογία το Garuda είναι ένα μεγάλο πτηνό που αλλάζει μορφή ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες του. Έτσι το όνομα Garuda περιγράφει ακριβώς το νέο σύστημα εξάσκησης που είναι μοναδικό σε ευελιξία, ευλυγισία και ακρίβεια της κίνησης. Συνδυάζοντας τις αρχές του Pilates, τις αναπνοές της Yoga και τον δυναμισμό του χορού, το Garuda είναι η καινοτομία στο fitness του 21ου αιώνα! Εκεί που το pilates σταματά, αρχίζει το Garuda. Oλιστικό, οργανικό, δυναμικό! Tο Garuda είναι η πρωτοποριακή προσέγγιση στην εκγύμναση.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Ο James D’Silva, εμπνευστής και δημιουργός της μεθόδου, πιστεύει πως η άσκηση πρέπει να είναι ποικιλόμορφη και δημιουργική ώστε να προκαλεί τόσο το σώμα, όσο και το πνεύμα. Το ρεπερτόριο της μεθόδου αναπτύσσεται και επεκτείνεται συνεχώς. Είναι εξαιρετικά ευρύ, προσαρμόσιμο και εστιασμένο.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά! Αυξημένη δύναμη, ευλυγισία, συντονισμός και αντοχή, με μεγάλη αίσθηση ευεξίας. Προσφέρει καρδιαγγειακή προπόνηση, εστιάζοντας στην πνευματική συγκέντρωση και διδάσκοντας την ιερή αρχή της χαλάρωσης μέσα στην κίνηση. Το αποτέλεσμα είναι ένα δυνατό, λεπτό, γεροδεμένο σώμα, βελτιωμένη στάση και άνεση σε σώμα και πνεύμα. Οι ασκήσεις είναι απεριόριστες και δουλεύουν κάθε σημείο του σώματος. Τα μαθήματα σχεδιάζονται έτσι ώστε να αποτελούν πρόκληση αλλά παράλληλα να είναι και διασκεδαστικά.

Αυτό που συνήθως λείπει από τα περισσότερα είδη προπόνησης στα γυμναστήρια είναι η σύνδεση με το κέντρο μας, με τη βάση του κορμού μας. Αν κρατάμε το κέντρο μας υγιές και δεν το ξεχνάμε αλλά και δεν το τραυματίζουμε με διάφορες ακατάλληλες πρακτικές, τότε μπορούμε να έχουμε σωματική υγεία. Με τον ίδιο ευεργετικό τρόπο επιδρούν η μέθοδος Pilates αλλά και η Yoga. Η διαφορά τους από τη μέθοδο Garuda είναι πρώτον η αίσθηση ακτινοβολίας που σου χαρίζει μετά από κάθε μάθημα.

Επίσης είναι μια αρκετά κουραστική μέθοδος που όμως είναι τόσο διασκεδαστική ώστε να ζητάς να διαρκέσει περισσότερο! Μέσα από τη χορευτική κίνηση του σώματος (σε προχωρημένο επίπεδο σου δίνει την αίσθηση του Σύγχρονου χορού) δυναμώνεις, καις θερμίδες και χαλαρώνεις ταυτόχρονα! Πως γίνεται αυτό; Μια δοκιμή θα σε πείσει! Μπορούν όλοι να την παρακολουθήσουν αρκεί να έχουν μια μικρή αίσθηση λειτουργικής και ασφαλούς κίνησης του σώματός τους. Ιδανικό για όσους έχουν κάνει Pilates, Yoga ή χορό στο παρελθόν.

Για όσους η μέθοδος αυτή δεν είναι αρκετή και θέλουν πιο γρήγορα αποτελέσματα και περισσότερο ιδρώτα συνδυαστικά, τότε το Functional Training Program του Hobnob είναι η πιο ιδανική προπόνηση. Μια λειτουργική προπόνηση που μιμείται τον τρόπο που το σώμα λειτουργεί και ενεργεί καθημερινά.

Τι ακριβώς όμως είναι η Λειτουργική Προπόνηση;

Τα βασικά χαρακτηριστικά της λειτουργικής προπόνησης δεν είναι παρά μια απομίμηση των βασικών ανθρώπινων κινήσεων. Στην ουσία στηριζόμαστε σε βασικά κινητικά πρότυπα-ασκήσεις δηλαδή όπως είναι τα καθίσματα, οι προβολές, οι έλξεις, οι πιέσεις, οι μετατοπίσεις, οι περιστροφικές κινήσεις, άρσεις και μετακινήσεις αντικειμένων, δυναμικές ρίψεις ή χτυπήματα. Έτσι αποφεύγουμε τη μονοτονία των οργάνων και φυσικά το σώμα λαμβάνει διαφορετικά μυϊκά ερεθίσματα.

Ποιος μπορεί να κάνει τέτοιου είδους προπόνηση; Υπάρχει όριο ηλικίας;

Η απάντηση είναι όλοι. Οι ασκήσεις επιλέγονται και προσαρμόζονται σύμφωνα με την ηλικία, το φύλο και το προπονητικό επίπεδο. Σε ένα άτομο τρίτης ηλικίας για παράδειγμα ιδανική θεωρείται η κολύμβηση ή ακόμα και το περπάτημα καθώς όταν και οι δύο δραστηριότητες πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένο χρόνο και ένταση συνδυάζουν την καρδιαγγειακή άσκηση και την λειτουργική προπόνηση. Με άλλα λόγια, γίνεται προσομοίωση των συγκεκριμένων κινήσεων χωρίς κανένα φόβο τραυματισμού.

Καλλίγραμμα πόδια, δυνατοί κοιλιακοί, ευθυγραμμισμένη πλάτη.. Πώς θα το πετύχουμε όμως, όταν σκύβουμε να πιάσουμε ένα αντικείμενο και η μέση παίρνει φωτιά; Καθόμαστε στην καρέκλα και τα ισχία ‘τσιμπάνε’; Προσπαθούμε να φτάσουμε ένα ψηλό ντουλάπι και τα χέρια θέλουν, αλλά δεν..πάνε;

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ VS FT

Ώρες ατελείωτες στο γυμναστήριο για ενδυνάμωση λοιπόν; H απάντηση είναι όχι!

Το πλεονέκτημα της λειτουργικής προπόνησης έναντι στα όργανα του γυμναστηρίου είναι ότι το σώμα μας μπαίνει στη διαδικασία να ενεργοποιήσει τα κινητικά κέντρα του εγκέφαλου κάτι που δε συμβαίνει στα όργανα του γυμναστηρίου καθώς επηρεάζονται μόνο οι αρθρώσεις και οι μύες βασικών μυϊκών ομάδων που ενεργοποιούμε.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αν γραφτείτε στα πρωινά τμήματα για Garuda ή Functional προπονήσεις μπορείτε να κάνετε δωρεάν μαθήματα pilates τα απογεύματα.

Πρόγραμμα μαθημάτων

Garuda method

Δευτέρα 10:30

Τετάρτη 19:30

Σάββατο 10:15

Functional training

Τετάρτη 10:00

 

πηγή: hobnob.gr