Ballet Workout, το νέο fitness trend

Ballet Workout, το νέο fitness trend

Το Ballet Workout είναι ένα νέο fitness trend που δε θέλεις να χάσεις. Ακόμα κι αν δεν ήσουν ποτέ μπαλαρίνα ή ίσως έκανες λίγο μικρή, θα λατρέψεις σίγουρα αυτό το δυνατό workout σε μπάρα μπαλέτου αλλά και στο πάτωμα. Άφησε, λοιπόν, τη μπαλαρίνα μέσα σου να λάμψει!

Δεν χρειάζεται να είσαι λεπτός, αδύνατος, ευλύγιστος ή συντονισμένος για να παρακολουθήσεις αυτό το μάθημα. Έχουμε δει όλοι εικόνες χορευτών που εκτελούν αθλητικά επιτεύγματα εκπληκτικής ομορφιάς και δεξιότητας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την τελειομανία και την ανταγωνιστικότητα που βασάνιζε τη Natalie Portman στο Black Swan; Δεν είναι περίεργο που πολλοί άνθρωποι αισθάνονται φοβισμένοι στο άκουσμα της λέξης μπαλέτο.

Η αλήθεια είναι πως, είτε είσαι 20 είτε 70, το μπαλέτο μπορεί να είναι μια πάρα πολύ καλή άσκηση. Είναι μια εκπληκτική προπόνηση που θα σου δώσει την καλύτερη φόρμα που είχες ποτέ. Το μπαλέτο χαρίζει δύναμη, τόνωση, ευλυγισία, ισορροπία και χάρη ακόμα κι αν ξεκινώντας δε διαθέτεις τίποτα από όλα αυτά.

Αυτή η -αδιαμφισβήτητα κομψή και ευχάριστη- μορφή εκγύμνασης προκύπτει από ένα κράμα ασκήσεων μπάρας, πατώματος, stretching και χορού, το οποίο είναι φτιαγμένο για όλους. Επειδή η στάση και η μορφή αποτελούν κεντρικό στοιχείο της τεχνικής, το Ballet workout ασκεί ολόκληρο το σώμα με κάθε άσκηση, από τις πιο απλές μέχρι τις πιο σύνθετες.

Το μάθημα είναι βασισμένο στη φιλοσοφία και τη μεθοδολογία του Ρώσικου Κλασικού συστήματος μπαλέτου Vaganova, εμπλουτισμένου με τη προσέγγιση του New York City Ballet Work out. Χρησιμοποιεί επαναλαμβανόμενες ρουτίνες ασκήσεων, οι οποίες γυμνάζουν όλο το σώμα και σε διδάσκουν πως να το ελέγχεις. Σε μαθαίνουν να χρησιμοποιείς τον πυρήνα σου για να μπορείς να συνδυάσεις με χάρη την κίνηση σε πόδια, κεφάλι και χέρια. Είναι ένα παιχνίδι μνήμης, μυαλού και συντονισμού που σε κρατά για πάντα νέα.

Δε χρειαζόμαστε άλλα props για το μάθημα αυτό. Η βαρύτητα και η κίνηση παρέχουν την απαιτούμενη αντίσταση. Σε αντίθεση με τα μαθήματα Barre, το Ballet workout είναι σχεδιασμένο να προσφέρει άσκηση στην μπάρα αλλά και χωρίς τη βοήθειά της.

Η έμφαση του μπαλέτου στην κίνηση με σωστά ευθυγραμμισμένα άκρα σε εξελίσσει σε μια εξαιρετικά αποδοτική σωματική μηχανή. Τα πόδια, οι γοφοί, η μέση, η πλάτη και τα χέρια γίνονται πιο δυνατά, μακρύτερα και σφριγηλά. Το μπαλέτο όχι μόνο αλλάζει τον τρόπο εμφάνισης του σώματός σου αλλά μεταμορφώνει και τον τρόπο με τον οποίο περπατάς ή κινείσαι.

Μια προπόνηση μπαλέτου είναι εξίσου έντονη με μια κυκλική προπόνηση. Μην σε ξεγελά η χαριτωμένη του εμφάνιση. Η έμφαση του μπαλέτου στην “τοποθέτηση” του σώματος σημαίνει ότι η τεχνική είναι αυτή που θα σου δώσει τα μέγιστα αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει πως στο πρώτο μάθημα ίσως να αισθανθείς πως δε δούλεψες αρκετά, αλλά μέσα στον πρώτο μήνα θα νιώθεις, τους κοιλιακούς, τους μηρούς και τους γοφούς σου να καίγονται. Σε αντίθεση με άλλες μορφές άσκησης που γίνονται λιγότερο αποδοτικές με την πάροδο του χρόνου, στο μπαλέτο όσο πιο οικεία και σωστή γίνεται η τεχνική σου, τόσο μεγαλύτερα αποτελέσματα θα έχεις.

Αν και στην αρχή μπορεί να φαίνεται ότι ιδρώνεις περισσότερο κάνοντας κοιλιακούς, καθίσματα και άλματα, στο τέλος το Ballet workout αναπτύσσει ένα πιο αθλητικό, λειτουργικό και εκλεπτυσμένο σώμα. Μην ξεχνάς άλλωστε πως οι χορευτές μπαλέτου είναι από τους πιο γυμνασμένους και πιο ευέλικτους αθλητές του κόσμου. Αυτό συμβαίνει επειδή το μπαλέτο δίνει κάτι πολύ περισσότερο από δύναμη. Πρόκειται για έλεγχο. Ακόμα και οι παίκτες του American Football κάνουν μπαλέτο για να βοηθήσουν να ανεβάσουν το παιχνίδι τους.

Αν θέλεις μακριούς, ευέλικτους και δυνατούς μύες με ισορροπημένο, χαριτωμένο και όμορφο σώμα, τότε το μπαλέτο είναι η προπόνηση για σένα. Και μπορεί ένα χαριτωμένο σώμα να μην είναι αρκετό κίνητρο για να σε κάνει να ξεκινήσεις το μπαλέτο αλλά το γεγονός πως σε προστατεύει από τραυματισμούς είναι αρκετά δελεαστικό για να το δοκιμάσεις! Και μην ξεχνάς την ψυχική υγεία που προσφέρει ο χορός! Είναι έκφραση της ψυχής και του σώματος, ένας υπέροχος διάλογος με τη μουσική!

Κάθε Τρίτη & Πέμπτη στις 9:00 το πρωί και Τρίτη απόγευμα στις 18:00 (με ταυτόχρονο μάθημα Swing χορού για παιδιά) με τη Ralitza Vladimirova.

Η Ralitza Vladimirova είναι καθηγήτρια κλασικού μπαλέτου και χορογράφος. Ξεκίνησε τη σχέση της με το κλασικό μπαλέτο από ηλικία 5 ετών και σε ηλικία έντεκα ετών επιλέχτηκε από την National Ballet and Choreography School of Bulgaria όπου φοίτησε έως τα 18 ακολουθώντας το σύστημα Vaganova. Αποφοίτησε, ειδικευόμενη στο κλασικό μπαλέτο, character dance, και το μοντέρνο-jazz χορό, υπό την καθοδήγηση των κορυφαίων καθηγητριών Eugenia Krasteva, Kalina Bogoeva και Emilia Kirova και από την ίδια χρονιά εντάχθηκε στην επαγγελματική ομάδα μπαλέτου του National Musical Theatre της Βουλγαρίας όπου συνέχισε να εργάζεται επί σειρά ετών. Συνέχισε τις σπουδές της στο National Music Academy of Bulgaria σπουδάζοντας παιδαγωγική και μεθοδική κλασικού μπαλέτου και στη συνέχεια σκηνοθεσία μπαλέτου και διεύθυνση χορευτικών παραστάσεων. Εργάστηκε ως επαγγελματίας μπαλαρίνα σε παραστάσεις κλασικού και μοντέρνου ρεπερτορίου για την Εθνική Τηλεόραση της Βουλγαρίας και του εξωτερικού.

HOBNOB
Πρίγκιπος Πέτρου 39, Γλυφάδα
213-0418585, 6947813917