5 ιδέες για γιορτινό σπίτι και χωρίς χριστουγεννιάτικο δέντρο

5 ιδέες για γιορτινό σπίτι και χωρίς χριστουγεννιάτικο δέντρο

Αν σας λείπει ο χώρος, ο χρόνος ή η ενέργεια φέτος για την πλήρη διακόσμηση, υπάρχουν πολλοί εξίσου εορταστικοί (και ευκολότεροι) τρόποι να προσθέσετε χριστουγεννιάτικες πινελιές στα δωμάτιά σας χωρίς να το τοποθετήσετε δέντρο.

Φροντίστε την εξωτερική όψη

Όπως και στους ανθρώπους, έτσι και στα σπίτια πολλές φορές η πρώτη εικόνα είναι και αυτή που κερδίζει την καρδιά μας. Για αυτό το λόγο, λοιπόν, στολίστε γιορτινά την εξώπορτά σας, το μπαλκόνι ή και τον κήπο σας. Φώτα, κορδέλες, φαναράκια και κεριά είναι λίγα από όλα όσα μπορείτε να τοποθετήσετε χωρίς να ξοδέψετε ούτε χρήματα μα ούτε και χρόνο.

Λαμπάκια παντού!

Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια είναι αυτά που δίνουν την εορταστική ατμόσφαιρα στο σπίτι. Επιλέξτε τα σε μικρό μέγεθος (ψείρες) και απλώστε τα στο χώρο. Κρεμάστε τα μαζί με τις κουρτίνες σας, τοποθετήστε τα μέσα σε ένα μεγάλο βάζο, δημιουργήστε ένα δέντρο στον τοίχο και γενικώς κάντε ό,τι κατεβάσει ο νους σας.

Φυσικό πράσινο

Το θέλετε το αληθινό δεντράκι… Θέλετε λίγη φύση μέσα στο σπίτι, θέλετε να μυρίσει όμορφα ο χώρος για να νιώσετε τις γιορτές και δεν αρκείστε στα αρωματικά κεριά. Ιδού η λύσις! Αγοράζετε έναν μακρύ πείρο και λέτε να σας τον κόψουν σε κομμάτια διαφόρων μεγεθών, για να μπορέσετε να σχηματίσετε το δέντρο-πυραμίδα. Εν συνεχεία παίρνετε πρασινάδες, μερικά κλαδιά από έλατο (για περισσότερο άρωμα προτείνουμε κλαδιά από δεντρολίβανο) και τα κολλάτε πάνω στα κομμάτια του πείρου – φροντίστε να τον καλύψετε καλά. Όταν στεγνώσει η κόλλα τοποθετήστε τους πράσινους πείρους στον τοίχο και κολλήστε τους με την ταινία που χρησιμοποιούν οι ελαιοχρωματιστές για να μη λερώνουν. Είδατε τι ωραία ιδέα;

Κεριά & Κηροπήγια

Τα κηροπήγια και τα κεριά δίνουν μία άλλη ζεστή – ανθρώπινη διάσταση στις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων. Κεριά πολύχρωμα, άσπρα, κόκκινα, τοποθετημένα στο τραπέζι, στο τζάκι, στο περβάζι, στο παράθυρο, σε ραφάκια, μέσα σε πιατέλα, διακόσμηση με ξηρούς καρπούς, κουκουνάρια κλπ.

Δέντρο Αυτοκόλλητο

Βρείτε ένα σχέδιο που σας αρέσει και εκτυπώστε το σε αυτοκόλλητο. Σε πράσινο ή κόκκινο χρώμα, κολλήστε το στο τοίχο. Πάνω του μπορείτε να τοποθετήσετε διάφανα γαντζάκια και να το στολίστε με μπάλες και άλλα στολίδια. Με αυτόν τον τρόπο θα τους αφήσετε όλους άφωνους.