3 βήματα για να ξεκινήσετε γυμναστική

3 βήματα για να ξεκινήσετε γυμναστική

Ήταν ο πρώτος στόχος σας για το 2017 στην To Do λίστα σας και μόλις ένα μήνα πριν μας αποχαιρετίσει για πάντα αυτός ο χρόνος, οι φορές που πήγατε στο γυμναστήριο ήταν ελάχιστες. Λίγο η απαιτητική καθημερινότητα, λίγο η τεμπελιά, ακόμα δεν έχετε ασχοληθεί σοβαρά με το κεφάλαιο γυμναστήριο.

Υπάρχουν όμως τόσα πολλά ωφέλη για την υγεία που προέρχονται από τη σωματική δραστηριότητα, όπως η μείωση του κινδύνου χρόνιων παθήσεων, ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις, αλλά και το γεγονός να παραμένετε σε φόρμα. Επιπλέον η άσκηση μπορεί να σας δώσει περισσότερη ενέργεια και να μειώσετε το άγχος. Αλλός ένας λόγος – αν είστε γονέας – είναι ότι θα δώσετε το καλό παράδειγμα στα παιδιά σας. Τα παιδιά όταν βλέπουν τους γονείς τους να αθλούνται, είναι περισσότερο πιθανό να υιοθετήσουν την ίδια συμπεριφορά όταν μεγαλώσουν.

Δοκιμάστε αυτά τα τρία κόλπα για να αποκτήσετε περισσότερα κίνητρα να πηγαίνετε στο γυμναστήριο!

Ξεκινήστε νωρίς νωρίς

Η γυμναστική το πρωί μπορεί να γίνει πιο εύκολα ρουτίνα. Ειδικότερα η πρωινή γυμναστική μπορεί να γίνει πιο εύκολα συνήθεια επειδή το άτομο έχει λιγότερες πιθανότητες να ακυρώσει μία προπόνηση, λόγω πολλής δουλειάς ή επειδή έχει κανονίσει κάτι άλλο.

Εγώ κι εσύ μαζί

Το να πηγαίνετε στο γυμναστήριο μπορεί να γίνει πολύ διασκεδαστικό. Ξεκινήστε με κάποιον φίλο/φίλη- που η καθημερινότητα δεν σας επιτρέπει να βρίσκεστε συχνά. Αν ο στόχος είναι κοινός με κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο όλα θα κυλήσουν πιο καλά. Η αίσθηση που θα νιώθετε γυρνώντας σπίτι θα σας κάνει να θέλετε να ξαναπάτε άμεσα.

Θέστε μικρότερους στόχους

Αν θέσετε εξ αρχής πολύ ψηλούς στόχους, το πιο πιθανό αποτέλεσμα θα είναι η αποτυχία. Αν για παράδειγμα θέσετε ως στόχο να χάσετε 5 κιλά σε ένα μήνα, αυτό είναι αδύνατο. Δεν τα βάλατε σε ένα μήνα άρα δεν μπορείτε να τα χάσετε τόσο σύντομα.

Η ΛΥΣΗ: Κλείστε ένα ραντεβού με έναν κατάλληλα καταρτισμένο εκπαιδευτή που θα σας βοηθήσει να σπάσετε τον αρχικό στόχο σε μικρότερους κι άρα πιο εύκολα εφικτούς. Αυτό θα λειτουργήσει ως κίνητρο για να συνεχίσετε την προσπάθεια.