10 απλοί τρόποι να φτιάξετε τη μέρα σας!

10 απλοί τρόποι να φτιάξετε τη μέρα σας!

Ξέρετε γιατί τα Σαββατοκύριακα μας φαίνονται μικρά, και οι εργάσιμες εβδομάδες ατελείωτες; Γιατί τα φορτώνουμε με πάρα πολλές προσδοκίες. Ακριβώς το ίδιο πράγμα συμβαίνει με τα καλοκαίρια, τις διακοπές, τις εκδρομές, τις εξόδους με φίλους… «Να βγει αυτή η μέρα» λέμε «και μένουν άλλες τρεις/ πέντε/ δεκαπέντε μέχρι το Σαββατοκύριακο, το καλοκαίρι, εκείνη τη μέρα που θα είναι ωραία». Πού είναι το λάθος σε αυτό; Κάθε μέρα μπορεί –και πρέπει– να είναι ωραία. Είναι παράλογο να θέλεις να περνούν οι μέρες σου απλώς και μόνο για να περνούν –δεν έχουμε δα και απεριόριστες. Γι’ αυτό, σκεφτήκαμε 10 απλούς τρόπους να φτιάξεις τη μέρα σου. Την οποιαδήποτε μέρα. Ακόμα και τη Δευτέρα.

  1. Χαμογέλα. Με κάποιον σχεδόν μαγικό τρόπο, ξεγελά τον εγκέφαλό σου ότι είσαι όντως χαρούμενος. Αυτό που οι Αγγλοσάξωνες λένε “fake it till you make it”.
  2. Κανόνισε κάτι ωραίο. Όχι για το Σαββατοκύριακο. Για σήμερα. Ακόμα και αν είναι μόνο ένας σύντομος καφές με έναν φίλο, ή το να ξεκινήσετε μαζί μια καινούρια ενδιαφέρουσα σειρά.
  3. Δώσε λίγα δευτερόλεπτα από την προσοχή σου στα μικρά πράγματα. Στη μυρωδιά του καφέ το πρωί, στο κελάηδισμα ενός πουλιού έξω από το παράθυρο, στο πόσα ωραία ρούχα έχεις να φορέσεις.
  4. Κάνε μια τόση δα καλή πράξη. Ακόμα και αν είναι απλώς να παραχωρήσεις προτεραιότητα σε άλλον οδηγό. Το κάρμα βλέπει.
  5. Αγόρασε λουλούδια. Για το σπίτι, για το γραφείο, ή ακόμα καλύτερα, για κάποιον άλλο.
  6. Στείλε ένα αστείο μηνυματάκι σε έναν φίλο.
  7. Κάνε ένα διάλειμμα στον ήλιο.
  8. Πάρε τηλέφωνο να δεις τι κάνει κάποιος που έχετε να μιλήσετε καιρό –αλλά σε νοιάζει τι κάνει.
  9. Κάνε μια μικρή βόλτα με τα πόδια σε μια ωραία γειτονιά. Η Πλάκα, ας πούμε, κάνει πάντα θαύματα στη βελτίωση της διάθεσης.
  10. Δοκίμασε να φτιάξεις μια καινούρια συνταγή –έξτρα πόντοι αν είναι και από μια εξωτική κουζίνα, και αν καλέσεις και κάποιον στο σπίτι για να τη μοιραστείς. Όχι το Σαββατοκύριακο, είπαμε. Σήμερα το βράδυ.