Το κόλπο που θα σας κάνει να ξεχάσετε το άγχος!

Το κόλπο που θα σας κάνει να ξεχάσετε το άγχος!

Την επόμενη φορά που άσχημες σκέψεις, οι οποίες σας αγχώνουν, φυτρώσουν μέσα στο μυαλό σου, θυμηθείτε πως υπάρχει ένα απλό κόλπο που θα σας ανακουφίσει. Εμείς μόλις το μάθαμε ενθουσιαστήκαμε, καθώς για όλους υπάρχουν κάποιες μέρες που ξυπνάμε με ένα βάρος πάνω στο θώρακά και το λεγόμενο FOTU μας κυριεύει.

Γι αυτό και την επόμενη φορά, που θα νιώσετε ένα τσουνάμι με δυσάρεστα συναισθήματα θα κάνετε αυτό που πρότεινε η κλινική ψυχολόγος του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, Ellen Hendriksen, συγγραφέας του βιβλίου How to Be Yourself: Quiet the Inner Critic and Rise Above Social Anxiety: το mindfulness κόλπο «5-4-3-2-1».

Τι ακριβώς είναι:

Βγαίνετε από τη δίνη του άγχους χρησιμοποιώντας τις 5 αισθήσεις σας και ονοματίζετε 5 πράγματα που βλέπετε αυτή τη στιγμή, 4 πράγματα που μπορείτε να ακούσετε, 3 πράγματα που μπορείτε να αισθανθείτε (όπως τα πέλματά σας μέσα στα παπούτσια, τα οπίσθια στην καρέκλα), 2 πράγματα που μυρίζετε και ένα πράγμα που μπορείτε να γευτείτε, ακόμα και μία γεύση που υπάρχει μέσα στο σώμα σας ή μία γουλιά κρύο νερό.

Γιατί δουλεύει:

Με αυτό τον τρόπο φέρνουμε την προσοχή μας στις αισθήσεις μας και αυτό μας κάνει να επικεντρωνόμαστε στο τώρα, ενώ το να μετράμε τα διάφορα θέματα γύρω μας διακόπτει τις διακυμάνσεις του νου.

πηγή:ladypapaya.com