Στη Γλυφάδα η παραλία θα καθαρίσει

Στη Γλυφάδα η παραλία θα καθαρίσει

Δήμος, κάτοικοι και επισκέπτες στη Γλυφάδα έχουν γίνει μία γροθιά και είναι αποφασισμένοι να καθαρίσουν τις ακτές από το πετρέλαιο, που προκάλεσε τo ναυάγιο του “Αγια Ζώνη ΙΙ”.

H ανταπόκριση πολλών ανθρώπων που αυθόρμητα απευθύνονταν στο Δήμο και ζητούσαν να βοηθήσουν ήταν συγκινητική.
Τώρα ο δήμος Γλυφάδας απευθύνει δημόσιο κάλεσμα σε όποιον επιθυμεί να συνδράμει στο έργο καθαρισμού των ακτών, υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας του Δήμου μας, με το συντονισμό των αρμόδιων αρχών και με εξοπλισμό που θα παρέχουμε εμείς και φυσικά με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Τις πρώτες ημέρες από τη στιγμή που το πετρέλαιο έφτασε στις ακτές της Γλυφάδας, η συμμετοχή εθελοντών στον καθαρισμό δεν ήταν εφικτή, γιατί το πετρέλαιο ήταν πολύ και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία μεγάλος.

Τώρα που ο πρώτος μεγάλος όγκος πετρελαϊκών αποβλήτων έχει απομακρυνθεί και η παραλία πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά καθώς η θάλασσα βγάζει συνεχώς πετρέλαιο, η συνδρομή εθελοντών είναι πολύτιμη για το δύσκολο αυτό έργο.

Η εθελοντική δράση φυσικά θα πραγματοποιείται υπό την αυστηρή καθοδήγηση του Δήμου Γλυφάδας και με την παροχή από τον Δήμο του απαραίτητου εξοπλισμού.

Οι εθελοντές μπορούν να επικοινωνούν είτε στο πενταψήφιο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Γλυφάδας 15464 (καθημερινά 8 π.μ. – 8 μ.μ.) είτε μέσω email στο info@glyfada.gr είτε στην ειδική φόρμα που υπάρχει στο www.glyfada.gr (https://goo.gl/forms/QmGweJsQnQ57QFke2) και να δηλώνουν το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό τους, ώστε να επικοινωνεί μαζί τους η Πολιτική Προστασία του Δήμου Γλυφάδας, που συντονίζει τη δράση.