Σταύρος Τσομπανίδης: Ένας 24χρονος Έλληνας ανάμεσα στους νέους ηγέτες του Forbes

Σταύρος Τσομπανίδης: Ένας 24χρονος Έλληνας ανάμεσα στους νέους ηγέτες του Forbes

Ανάμεσα στα πρόσωπα που συμπεριελήφθησαν στη λίστα «30 Under 30» του αμερικάνικου περιοδικού Forbes για την Ευρώπη, που αναγνωρίζει τους επόμενους ηγέτες σε δέκα διαφορετικούς τομείς της κοινωνίας, είναι και ο “δικός μας”, ο 24χρονος Σταύρος Τσομπανίδης. Πρόκειται για έναν εκ των ιδρυτών της νεοφυούς επιχείρησης PHEE που κατασκευάζει, σε παγκόσμια πρωτιά, προϊόντα από τα νεκρά φύλλα φυκιών.

Στο Placebo που αγαπάμε τα ιδιαίτερα προϊόντα, πόσο μάλλον όταν φέρουν ελληνική υπογραφή, ξεχωρίσαμε από την πρώτη στιγμή τις Θήκες για smartphones από φύκια, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο φαρμακείο μας!

Οι θήκες κινητών -οι πρώτες, που λάνσαρε η εταιρία– κέρδισαν γρήγορα τις εντυπώσεις των καταναλωτών, μιας και, όπως υπογραμμίζουν οι συνιδρυτές στην ιστοσελίδα τους, συνδυάζουν τη φυσική ομορφιά (παίρνουν τη μορφή τους από έναν από τους αρχαιότερους ζώντες οργανισμούς στη γη), την ελαφριά και λεπτή κατασκευή (η βιολογική πολυμερική ρητίνη τούς επιτρέπει να απορροφούν τους κραδασμούς) και τα μοναδικά μοτίβα (καμία θήκη δεν είναι πανομοιότυπη με τις υπόλοιπες).

Είμαστε πολύ περήφανοι για τον κ. Τσομπανίδη που αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον φερέλπιδες νέους στην κατηγορία της Βιομηχανίας. Κάθε χρόνο μάλιστα, η λίστα αναδεικνύει νέους κάτω των 30 ετών οι οποίοι ξεχωρίζουν στο αντικείμενό τους. Συνολικά, περιλαμβάνει δέκα κατηγορίες, μεταξύ των οποίων Τέχνες, Επιστήμες, Τεχνολογία, Οικονομία, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Βιομηχανία.

Η πορεία της PHEE, με έδρα την Πάτρα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με αφορμή την διάκριση, ξεκίνησε το 2015, όταν oι Σταύρος Τσομπανίδης και Δρ. Νικόλαος Αθανασόπουλος ακολούθησαν το όραμά τους για την αξιοποίηση των φυκιών που εναποτίθενται ετησίως στις παράκτιες περιοχές της χώρας μας. Έπειτα από δυο έτη έρευνας και ανάπτυξης, κατόρθωσαν να αναπτύξουν και να κατοχυρώσουν μία καινοτόμο μέθοδο παραγωγής που αποσκοπεί στην αναγέννηση των νεκρών φύλλων της Ποσειδωνίας, φέρνοντας τα φύκια στην καθημερινή μας ζωή με έναν εναλλακτικό και πολύ ιδιαίτερο τρόπο.

Η PHEE παράγει και εμπορεύεται μία γκάμα χρηστικών προϊόντων επενδυμένων με την πολυχρηστική επιφάνεια PΗΕΕboard. Θήκες για κινητά τηλέφωνα, συσκευασίες πολυτελείας, είδη σπιτιού και ρακέτες θαλάσσης, έχουν ήδη κερδίσει τους καταναλωτές εντός και εκτός συνόρων. Τελευταίο δημιούργημα της PHEE είναι σκελετοί γυαλιών ηλίου σε στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία Zylo στην Σύρο. Το PHEEboard έχει επιπλέον εφαρμογές στον κλάδο του επίπλου και της διακόσμησης εσωτερικών χώρων.