5 ρεαλιστικοί στόχοι για το 2018 για μαμάδες

5 ρεαλιστικοί στόχοι για το 2018 για μαμάδες

Κάθε Ιανουάριο οι περισσότεροι δεσμευόμαστε ότι το επόμενο έτος θα είναι καλύτερο, βάζουμε στόχους αλλά δυστυχώς μόνο ένα μικρό ποσοστό από εμάς τους τηρούμε. Θα σταματήσουμε να τρώμε ψωμί, να πίνουμε αλκοόλ, θα πηγαίνουμε γυμναστήριο τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα και δεν θα αγχωνόμαστε για πράγματα και καταστάσεις που δεν αξίζουν. Προσπαθούμε να αλλάξουμε άμεσα τις δια βίου συνήθειες και να προσθέσουμε νέες, και αποτυγχάνουμε κάθε φορά. Τι θα λέγατε φέτος να δοκιμάσουμε κάποιες ευκολότερες και λιγότερο επίπονες αποφάσεις; Σε εκείνες που μπορούμε να επικεντρωθούμε και να τηρήσουμε πραγματικά. Και αυτές που τελικά δεν μας κάνουν πιο αδύναμες, αλλά μας κάνουν καλύτερες, πιο ευτυχισμένες και πιο πνευματικά υγιείς μητέρες. Ακολουθούν μερικές ιδέες:

Σταματήστε τις συγκρίσεις

Είναι μια πλήρης σπατάλη ενέργειας του εγκεφάλου. Τα παιδιά σας, το σπίτι σας, τα αυτοκίνητά σας, οι δουλειές σας, οι διακοπές σας, όλη σας η ζωή είναι δική σας και κανενός άλλου. Όλα όσα σας έχουν δοθεί και έχετε είναι πράγματα για τα οποία σίγουρα είστε ευγνώμονες και έχετε κοπιάσει για να τα αποκτήσετε. Τι σημασία έχει τι κάνουν οι γείτονες; Οι φίλοι σας στα κοινωνικά μέσα; Δεν είναι οικογένειά σας. Φέτος ας προσπαθήσουμε όλοι να είμαστε ευτυχείς με τις επιτυχίες των άλλων και όχι ζηλόφθοι.

Ελάτε πιο κοντά με τους γονείς σας

Είναι ευλογία να έχει κανείς τους γονείς του όταν και ο ίδιος/ίδια είναι πλέον ώριμος γονιός. Δυστυχώς όμως η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις δεν μας αφήνουν να συνειδητοποιήσουμε πόσο τυχεροί είμαστε. Το ξέρουμε ότι είστε απασχολημένοι αλλά φέτος προσπαθήστε να επισκέπτεστε όσο πιο συχνά μπορείτε τους γονείς σας ή αν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω απόστασης, πάρτε τους όσα περισσότερα τηλέφωνα μπορείτε. Η καρδιά τους “λιώνει” κάθε φορά που ακούνε στο τηλέφωνο τη φωνή σας, άλλωσε το αξίζουν όσο κανένας άλλος.

Ακονίστε το μυαλό σας

Εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε το τελευταίο μεγάλο βιβλίο που διαβασατε, προφανώς έχει περάσεις πολύς καιρός από τότε. Προφανώς λοιπόν δεν έχετε τον χρόνο να διαβάζετε κάθε μήνα από ένα βιβλίο, αλλά τι θα λέγατε να προσπαθήσετε για τουλάχιστον τέσσερα μυθιστορήματα το χρόνο; Εγγραφείτε σε μια δανειστική βιβλιοθήκη και έτσι θα αποκτήσετε αμέσως πρόσβαση σε εκατοντάδες βιβλία. Άλλωστε τι καλύτερη μυρωδιά υπάρχει από εκείνη του βιβλίου;

Σταματήστε να είστε ο καλύτερος φίλος του παιδιού σας.

Δεν χρειάζεται να είστε αρεστοί όλο το 24ωρο και είναι λογικό τα παιδιά να απογοητεύονται αλλά και να απογοητεύουν. Αυτό που χρειάζονται όμως είναι ένα πρότυπο και όχι έναν φίλο, γιατί φίλους έχουν.

Σταματήστε να γκρινιάζετε για την ακαταστασία

Το σπίτι όταν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια δεν θα είναι ποτέ καθαρό, μέχρι να συνταξιοδοτηθείτε. Ναι δεν είναι για κανέναν ευχάριστο να βλέπει τα πιάτα να ξεχυλίζουν στον νεροχύτη και το πλυντήριο από ρούχα. Γι’ αυτό επαναπροσδιορίστε την έννοια του «καθαρού». Το πρώτο και το σημαντικότερο βήμα αυτής της διαδικασίας είναι να ορίσετε από την αρχή ορισμένες έννοιες. Τα δεδομένα στη ζωή σας έχουν αλλάξει, κι αν έχετε μάθει να ζείτε σε συνθήκες απόλυτης τάξης και λαμπερών επιφανειών, πρέπει να αρχίσετε να αναθεωρείτε. Όταν έχεις παιδιά «καθαρό» είναι το «μη βρώμικο» και «τακτοποιημένο» είναι το «μη χαοτικό». Παιχνίδια θα υπάρχουν παντού στο σπίτι σας σε κάθε περίπτωση, απλά μπορούν να είναι σε κουτιά ή καλάθια και όχι στο πάτωμα.

Επιπλέον, πρέπει να ξεκαθαρίσετε μια για πάντα μέσα σας ότι αποκλείεται το σπίτι να είναι πάντα σε τάξη. Το ζητούμενο αν έχει κανείς παιδιά, είναι να καταφέρει να διατηρήσει το σπίτι σε αξιοπρεπή κατάσταση τις περισσότερες ώρες της ημέρας.