Φασκιώστε το μωράκι σας με μουσελίνα Adain & Annais

Φασκιώστε το μωράκι σας με μουσελίνα Adain & Annais

Το φάσκιωμα είναι μια τεχνική που χρησιμοποιούσαν από παλιά οι μαμάδες για να ηρεμήσουν τα μωράκια που κλαίνε. Πρόκειται λοιπόν για μια παλιά μέθοδο ανακούφισης του μωρού, όταν είναι ανήσυχο ή υποφέρει από κολικούς και έχει περάσει από γενιά σε γενιά. Οι νέοι γονείς πάντως στις μέρες μας φασκιώνουν τα μωρά τους πιο ελεύθερα και απλά χρησιμοποιούν μια πιο βελτιωμένη τεχνική για να καθησυχάσουν το νεογέννητο και να το βοηθήσουν να κοιμηθεί.

Σε κάθε περίπτωση έρευνες που έχουν γίνει σε μωρά επιβεβαιώνουν ότι όσα φασκιώνονται, σταματούν πιο εύκολα το κλάμα και κοιμούνται περισσότερο. Ιδιαίτερα δε τα πρόωρα μωρά, όταν φασκιώνονται, όχι μόνο ηρεμούν, αλλά και αναπτύσσουν καλύτερα τις κινητικές ικανότητές τους.

Αν αναρωτιέστε με τι να φασκιώσετε το μωράκι σας, τα swaddles της Aden & Anais είναι βολικά και “συντροφεύουν” τα παιδιά τα πρώτα δύσκολα χρόνια. Έχουν εκπληκτική ποιότητα και υπέροχα σχέδια.

Τι είναι, όμως, το swaddle; Και πως γεννήθηκε η ιδέα της Aden & Anais;

Η ιδέα γεννήθηκε όταν μια Αυστραλιανή μητέρα 3 παιδιών άρχισε να ενημερώνεται για παραδοσιακές πρακτικές μητρότητας. Στάθηκε ιδιαιτέρως στο γνωστό “φάσκιωμα” ή τύλιγμα του μωρού. Τα μωρά που ήταν τυλιγμένα μέσα σε απαλά υφάσματα όπως η μουσελίνα κοιμόντουσαν πιο ήρεμα! Άλλωστε υπάρχουν και επιστημονικές μελέτες που το επιβεβαιώνουν. Το 2002 το Medical Journal Pediatrics δημοσίευσε μια έρευνα που εξηγούσε πως τα μωρά που νανουρίζονται με φάσκιωμα κοιμούνται πιο ήρεμα, καθώς αποτρέπονται οι απότομες κινήσεις (reflex motion) και δεν ξυπνάνε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την ίδια χρονιά το Journal of Applied Physiology έγραψε ότι τα νεογέννητα παραμένουν στο REM στάδιο ύπνου (το πιο εποικοδομητικό για τον εγκέφαλο) περισσότερο από τα υπόλοιπα μωρά.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η Aden & Anais και τα υπέροχα swaddles της, τα οποία είναι ουσιαστικά υφάσματα με τα οποία μπορείς να τυλίξεις το μωρό τους πρώτους μήνες και μετά το συντροφεύει σαν “μεταβατικό αντικείμενο”. Γίνεται σταδιακά το αντικείμενο παρηγοριάς, το αντικείμενο ύπνου, το αντικείμενο που λειτουργεί σαν δικλίδα ασφαλείας και ηρεμεί το μωρό και αργότερα το μικρό παιδί.

Εάν αναζητάτε και εσείς το ιδανικό ύφασμα για να φασκιώσετε το μωρό σας ή για να συντροφεύει το παιδί σας ως μεταβατικό αντικείμενο τότε μην ψάχνετε άλλο… Τα Aden & Anais είναι η ιδανική επιλογή.