Τι ρούχα φοράει ένα παιδί στο σχολείο;

Τι ρούχα φοράει ένα παιδί στο σχολείο;

Το σχολείο δεν είναι πασαρέλα. Ας συμφωνήσουμε για αρχή σε αυτό. Ένας μαθητής πρέπει να είναι ντυμένος στο σχολείο του σαν μαθητής. Να μην διεκδικεί την προσοχή των άλλων με το ντύσιμό του και γενικότερα με την εμφάνισή του. Ακόμη, όσο και αν μπορεί μια οικογένεια να διαθέσει πολλά χρήματα για το ντύσιμο των παιδιών της στο σχολείο, καλό είναι να αποφύγει τις υπερβολές. Δεν έχει τίποτα να κερδίσει ένα παιδί που φορά στο σχολείο του ρούχα που είναι η τελευταία λέξη της μόδας ή είναι πολύ δύσκολο να τα αποκτήσουν άλλα παιδιά για οικονομικούς λόγους. Το παιδί στο σχολείο πρέπει να φορά ρούχα άνετα, βολικά, όμορφα και καθαρά. Ας δούμε κάποια tips για το ντύσιμο του παιδιού στο σχολείο.

Ρούχα άνετα και βολικά

Το παιδί στο σχολείο πρέπει να είναι ντυμένο με ρούχα άνετα και βολικά. Το παιδί δεν είναι μόνο μαθητής που κάθεται σε ένα θρανίο στην τάξη. Στο διάλειμμα θα συμπεριφερθεί σαν κανονικό παιδί. Θα παίξει και θα τρέξει και φυσικά θα γυμναστεί στην ώρα της γυμναστικής. Οι φόρμες και τα αθλητικά είναι τα σωστά ρούχα. Τα αγόρια σπανίως θα παραπονεθούν ότι βαρέθηκαν τις φόρμες. Τα κορίτσια που είναι πιο φιλάρεσκα, πιθανόν να σας πουν «όχι πάλι φόρμα». Ένα τζιν από μαλακό ύφασμα, μια υφασμάτινη σαλοπέτα, το κολάν με ένα μπλουζοφόρεμα είναι ντυσίματα που ικανοποιούν τις μικρές μαθήτριες. Τα φορέματα και οι φούστες δεν είναι τόσο πρακτικά. Προτιμήστε βαμβακερά υφάσματα που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει και είναι πιο σωστά για το παιδικό δέρμα.

Τα παπούτσια τους

Προτιμήστε παπούτσια που αντέχουν τους κραδασμούς και που δε γλιστρούν. Αν έχουν κορδόνια, βεβαιωθείτε ότι είναι καλά δεμένα. Όσο είναι μικρά τα παιδιά, προτιμήστε παπούτσια με σκρατς για να αποφύγετε τον κίνδυνο να πατήσουν τα κορδόνια τους και να πέσουν κάτω. Το μικρό σας κοριτσάκι πιθανόν να θέλει να φορέσει στο σχολείο τα γοβάκια των καλών του εμφανίσεων. Τα στενά παπούτσια καλό είναι να αποφεύγονται στο σχολείο γι’ αυτό είναι προτιμότερο να της πείτε ότι αυτά θα τα φορέσει την Κυριακή στη βόλτα σας.

Τα αξεσουάρ

Μην επιτρέψετε στο κοριτσάκι σας να πάει στο σχολείο με ένα κολιέ ή άλλο αξεσουάρ στον λαιμό. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Καλό είναι τα παιδιά στο σχολείο να μην φορούν καθόλου αξεσουάρ. Το καλοκαίρι ένα καπέλο είναι απαραίτητο για την εκδρομή και το διάλειμμα αλλά ως εκεί. Στο σχολείο δεν φοράμε σκουλαρίκια, βραχιόλια και άλλα αξεσουάρ.

Το παιδί πρέπει να έχει λόγο στα ρούχα του…

Από τη στιγμή που το παιδί σας πηγαίνει σε σχολείο όπου δεν φορούν όλα τα παιδιά την ίδια σχολική στολή, μπορεί να έχει λόγο στα ρούχα που φοράει. Για αρχή κάντε ένα ξεκαθάρισμα στη ντουλάπα του. Δείτε τι του κάνει και τι όχι και προτρέψτε το να χαρίσετε τα ρούχα που δεν χρειάζεστε. Στη συνέχεια, αν διαπιστώσετε ελλείψεις, αγοράστε μαζί τα ρούχα που σας λείπουν. Αφήστε το να αποφασίσει αρκεί τον τελικό λόγο να τον έχετε εσείς. Τέλος, χωρίστε τη ντουλάπα στα ρούχα του σχολείου και στα ρούχα άλλων περιστάσεων όπως είναι οι βόλτες, οι επισκέψεις στον παππού και τη γιαγιά, τα γενέθλια των φίλων και κάθε λογής party!

Πηγή: imommy.gr