Τι μπορείτε να κάνετε για τις ραγάδες της εγκυμοσύνης

Τι μπορείτε να κάνετε για τις ραγάδες της εγκυμοσύνης

Όπως οι πρωινές ναυτίες και τα πρησμένα πόδια, έτσι και οι ραγάδες είναι από τις φυσικές αλλαγές που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπροστά στο μεγαλείο βέβαια της μητρότητας, οι ραγάδες είναι μια μικρή “υπενθύμιση” του ταξιδιού της εγκυμοσύνης, που για κάποιες γυναίκες είναι εύκολο, για κάποιες όμως και δύσκολο. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς! Ποια γυναίκα δεν θα ήθελε μια αψεγάδιαστη επιδερμίδα χωρίς ραγάδες ή έστω τον περιορισμό τους; Μάθετε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε!

Χρησιμοποιήστε ασφαλή προϊόντα ενυδάτωσης όπως το αμυγδαλέλαιο

Εάν το δέρμα σας εμφάνισε ραγάδες, βάλτε λίγες σταγόνες την περιοχή και κάντε μασάζ κάθε βράδυ. Οι ραγάδες θα εξαφανιστούν σε μερικές βδομάδες. Αν είστε τώρα έγκυος καλό είναι να βάζετε αμυγδαλέλαιο προληπτικά για να αποτρέψετε την εμφάνισή τους.

Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή

Η καλή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να προλάβει τις ραγάδες, ενισχύοντας την επουλωτική ικανότητα του δέρματος. Βιταμίνες που επιτελούν το σκοπό αυτό είναι κυρίως οι C και Ε. Επομένως, μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά είναι απαραίτητη, αν θέλουμε να αποφύγουμε τις ραγάδες. Τέλος, σίγουρα βοηθάει η μη πρόσληψη υπερβολικού σωματικού βάρους, καθώς πολλές φορές παρ’όλη την σχολαστική τήρηση των προληπτικών μέτρων οι ραγάδες κάνουν την εμφάνισή τους.

Γυμναστική

Μπορείτε να ξεκινήσετε γυμναστική για να γυμνάσετε τις περιοχές που το σώμα σας εμφάνισε ραγάδες. Ο συνδυασμός άσκησης και υγιεινής διατροφής μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα για το σώμα σας.