Την Παγκόσμια Ημέρα “Χάρισε ένα βιβλίο” γιορτάζει το Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο στη Βάρκιζα

Την Παγκόσμια Ημέρα “Χάρισε ένα βιβλίο” γιορτάζει το Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο στη Βάρκιζα

και κάνει μια πολύ συγκινητική ενέργεια…

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας «Χάρισε ένα βιβλίο» (International Book Giving Day) που γιορτάζεται από τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία έως την Αμερική και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, το Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο στη Βάρκιζα συμμετέχει και παίρνει μια πολύ ωραία πρωτοβουλία.

Στις 14 Φεβρουαρίου κι ενώ έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για τη γιορτή των ερωτευμένων  και να αγοράζουμε σοκολατάκια, λουλούδια και κοσμήματα, αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πως  γιορτάζεται και κάτι άλλο, πιο σημαντικό!
Είναι η Παγκόσμια Ημέρα «Χάρισε ένα βιβλίο». Στόχος; Να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά βιβλία.
Αυτή τη στιγμή και σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που υπάρχουν στην σελίδα του International Book Giving Day, στην Αγγλία, για παράδειγμα, το ένα τρίτο των παιδιών δεν έχουν βιβλία να διαβάσουν, στην Αμερική τα 2/3 των παιδιών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, δεν έχουν βιβλία να διαβάσουν. Στην Ελλάδα, η εικόνα είναι παρόμοια, ίσως όχι τόσο ζοφερή, αλλά -δυστυχώς- και λόγω οικονομικής κρίσης, τα πράγματα δεν είναι και πολύ διαφορετικά….
Στις 14 Φεβρουάριου λοιπόν το Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο στη Βάρκιζα θα δώσει την καρδιά  του Δες μαζί με ένα βιβλίο στο δημόσιο Δημοτικό Σχολείο Βρίσας Λέσβου (σεισμόπληκτη περιοχή υποδοχής προσφύγων). Τα παιδιά του σχολείου θα φέρουν βιβλία που δεν θέλουν άλλο, για να ταξιδέψουν όσο πιο πολλά παιδιά γίνεται μέσα από τις σελίδες τους. Τα βιβλία αυτά  θα μεταφερθούν με την ευγενική χορηγία της Γενικής Ταχυδρομικής και θα πραγματοποιηθεί παράλληλα σύνδεση Skype με τους παραλήπτες στο Δημοτικό Σχολείο Βρίσας.
 Κάθε χρόνο προτείνονται κάποιοι φορείς – δέκτες της δωρεάς. Φέτος, προτείνονται οι περιοχές που έχουν δεχθεί μεταναστευτικά ρεύματα,όπως η Λέσβος. Πολλή σημαντικό είναι για το Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο στη Βάρκιζα η συνδρομή της Γενικής Ταχυδρομικής που ανέλαβε να μεταφέρει δωρεάν τα βιβλία στην εν λόγω περιοχή και να συμμετέχει έτσι στον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της κίνησης αυτής. Η σύνδεσή  με το σχολείο της Βρίσας μέσω Skype θα δώσει επίσης την ευκαιρία να γνωριστούν τα παιδιά μεταξύ τους και να αντιληφθούν καλύτερα ότι ένα βιβλίο μπορεί να δώσει μεγάλη χαρά και ότι η στέρηση του είναι αντίστοιχη με τη στέρηση κάθε πολύτιμου αγαθού!
Εμείς να πούμε συγχαρητήρια στο Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο στη Βάρκιζα για αυτήν την πολύ σημαντική πρωτοβουλία και μακάρι στο μέλλον το παράδειγμα να δώσουν περισσότερα σχολεία και φορείς!