Πώς θα απαλλαγείτε από τις ψείρες και τα αυγά τους μια κι έξω

Πώς θα απαλλαγείτε από τις ψείρες και τα αυγά τους μια κι έξω

Ο “εφιάλτης” που έρχεται μαζί με τα σχολεία…

Το νέο σχολικό έτος έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά πέρα από τους μικρούς μας μαθητές, θέση μάχης έχουν πάρει και οι ψείρες, που μόνο ανησυχία και εκνευρισμό προκαλούν στους γονείς.

Τι είναι οι ψείρες
Οι ψείρες είναι ζωντανοί οργανισμοί (παρασιτικά ζωύφια) που ζουν συνήθως στις τριχωτές περιοχές του σώματος ζώων και ανθρώπων. Είναι κολλητικές και συνήθως μεταδίδονται όταν είμαστε στην εξοχή ή ερχόμαστε σε άμεση επαφή με άλλο άτομο που έχει ψείρες. Αν και δεν προκαλούν ιδιαίτερα σοβαρές ασθένειες, εντούτοις είναι ενοχλητικές και προκαλούν έντονη φαγούρα.

Πώς να τις αντιμετωπίσετε 
Όλο και περισσότεροι γονείς διαπιστώνουν ότι τα σαμπουάν που κυκλοφορούν στο εμπόριο ναι μεν είναι ασφαλή, αλλά δεν συνιστώνται πάντα για μικρά παιδιά. Και αυτό επειδή τα προϊόντα αυτά σκοτώνουν τις ζωντανές ψείρες αλλά δεν απαλλάσσουν από τις κόνιδες. Επιπλέον η ποικιλομορφία που υπάρχει στα σπρέι, τις κρέμες αλλά και τις “λαϊκές” θεραπείες μπορεί να προκαλέσει σύγχυση.

Μια καλή λύση είναι τα ειδικά χτένια που απομακρύνουν τα μικρά αυτά παράσιτα χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών. Αν λοιπόν δεν αγαπάτε τα χημικά και τα φάρμακα η χτένα Nitty Gritty θα είναι η σωτηρία σας.

Είναι μικρή, κομψή και δεν χρειάζεται καθόλου μπαταρίες. Υπόσχεται να απομακρύνει με μια κίνηση όχι μόνο τις ψείρες αλλά και τις κόνιδες και τα αυγά χάρη στον σχεδιασμό των 33 δοντιών της που απομακρύνουν ότι έχει φωλιάσει στα μαλλάκια του παιδιού σας. Θα τη βρείτε στο Placebo Pharmacy στην προνομιακή τιμή των 18€!