Μανούλες, αυτό το τάπερ και το παγουρίνο είναι ό,τι χρειάζεται το παιδί σας στο σχολείο

Μανούλες, αυτό το τάπερ και το παγουρίνο είναι ό,τι χρειάζεται το παιδί σας στο σχολείο

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και είμαστε σίγουροι μανούλες, ότι πέρα από το γεγονός της προετοιμασίας του φαγητού κάθε βράδυ, πονοκέφαλος αποτελεί και η μεταφορά του.

Ταπεράκια, παγουρίνια που να σφραγίζονται καλά, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα υπάρξει “ατύχημα”, δοχεία που να διατηρούν το φαγητό φρέσκο, εύχρηστα και γιατί όχι stylish!

Το πιθανότερο είναι βέβαια τα πιτσιρίκια να προτιμούν τάπερ με εικόνες των αγαπημένων τους ηρώων, όμως η ποιότητα είναι αυτό που έχει σημασία. Το ξέρατε ότι τα ακίνδυνα ταπεράκια που δίνετε τα παιδιά με το κολατσιό τους στο σχολείο, μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην υγεία του ιδιαίτερα αν τα τάπερ αυτά, τα έχετε πολλά χρόνια; Η ουσία δισφαινόλη-Α (ΒΡΑ), είναι μια χημική ουσία που βρίσκεται στα πολυκαρβονικά πλαστικά και τις εποξικές ρητίνες. Το πολυανθρακικό πλαστικό χρησιμοποιείται συχνά σε δοχεία που αποθηκεύουν τρόφιμα και ποτά, όπως μπουκάλια νερού.

Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι η BPA μπορεί να «διεισδύσει» στις τροφές ή τα ποτά στα δοχεία που είναι φτιαγμένα με αυτήν. Η έκθεση του ανθρώπου στην BPA είναι επικίνδυνη, λόγω των πιθανών επιπτώσεων στην υγεία του εγκεφάλου και τον προστάτη των εμβρύων, των βρεφών και των παιδιών.

Αν και οι κατασκευαστές έχουν σταματήσει την χρήση BPA στα νεότερης κατασκευής δοχεία με πολυανθρακικό, τα παλιά δοχεία πιθανώς να έχουν ακόμα ΒΗΑ. Και οι πολλές πλύσεις στο πλυντήριο πιάτων ή στο χέρι μπορεί να επιταχύνουν την «διαρροή» της χημικής ουσίας.

Στο Placebo, μας μαγνήτισε το βλέμμα αυτό το τάπερ και το παγουρίνο της EcoLife. Tο φαγητοδοχείο είναι κατασκευασμένο εσωτερικά ΙΝΟΧ για υγιεινή μεταφορά φαγητού και εύκολο καθάρισμα και εξωτερικά αποτελείται από υψηλής ποιότητας πλαστικό περίβλημα. Το καπάκι ασφαλείας με λάστιχο σιλικόνης που έχει, μεγιστοποιεί την στεγανότητα. Έχει επίσης αναδιπλούμενα χερούλια, 2 πλαϊνά κλιπ ασφαλείας και βαλβίδα αφαίρεσης του αέρα, για αεροστεγές κλείσιμο και διατήρηση του φαγητού φρέσκου.

Tο παγούρι της Ecolife είναι επίσης φτιαγμένο με την καλύτερη ποιότητα, χωρίς δισφαινόλη και καρκινογόνες ουσίες (ΒPA free). Είναι εύχρηστο και έχει εσωτερικό καλαμάκι με διπλά τοιχώματα για να διατηρείται η θερμοκρασία του ροφήματος για περισσότερες ώρες. Μπορεί επίσης να φορεθεί χιαστί.

Είναι ιδανικά για το σχολείο και την εκδρομή και τα παιδιά σας θα λατρέψουν το χρώμα τους!