Κάντε τα φετινά Χριστούγεννα μαγικά για τα παιδιά!

Κάντε τα φετινά Χριστούγεννα μαγικά για τα παιδιά!

Τα Χριστούγεννα έρχονται σε λιγότερο από ένα μήνα και ήδη επικρατεί μια τρέλα ενθουσιασμού για μερικούς και για κάποιους άλλους μια νοσταλγία. Αν όμως είστε γονείς αυτή η εποχή του χρόνου είναι σίγουρα μαγική. Πάρτε λοιπόν μια ιδέα για το πως να κάνετε ακόμη πιο μαγικά τα φετινά Χριστούγεννα για εσάς και τα παιδιά σας!

Επιχείρηση: χριστουγεννιάτικο δέντρο

Κάντε την υπόθεση «χριστουγεννιάτικο δέντρο» αυστηρώς οικογενειακή. Δώστε στα παιδιά τον πιο ενεργό ρόλο ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι το αποτέλεσμα δεν θα συμφωνεί απαραίτητα με την… μίνιμαλ αισθητική σας. Κατά τη διάρκεια του στολισμού, μια Playlist με χριστουγεννιάτικα τραγούδια θα κάνει την ατμόσφαιρα ακόμα πιο εορταστική ενώ αν καταφέρετε παράλληλα να ψήνετε κουλουράκια και να μοσχοβολάει το σπίτι, τότε αυτή η μέρα θα γίνει ακόμα πιο μοναδική στις αναμνήσεις των παιδιών σας. Ανοίγοντας τα κουτιά με τις μπάλες θυμηθείτε τις αγαπημένες σας από τους περασμένους στολισμούς, δίνοντας στα παιδιά την αίσθηση της ασφάλειας και της οικειότητας, της ξεχωριστής μέρας που επαναλαμβάνεται μια φορά τον χρόνο και σας δένει μοναδικά. Μην παρακάμψετε τη φάτνη. Τα παιδιά λατρεύουν την ιστορία που εκτυλίσσεται εκεί και είναι άλλωστε το «στολίδι» που μας φέρνει πιο κοντά στη θαλπωρή και το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων.

Φτιάξτε μαζί τα δώρα των Χριστουγέννων

Φουσκώστε μπαλόνια, φτιάξτε μαζί κατασκευές, χειροποίητες κάρτες, γλυκά και χαρίστε τα σε φίλους και συμμαθητές του. Δεν χρειάζεται να «επενδύσετε» υπέρογκα ποσά. Αυτό που θα πρέπει να του δείξετε είναι πως σημασία δεν έχει η υπερκατανάλωση, αλλά η φροντίδα, το μεράκι και το νοιάξιμο για τους άλλους.

Movie time

Εδώ χρειάζεται σκηνοθεσία. Δεν πρόκειται για μια ακόμα βραδιά, μιας οποιασδήποτε ταινίας… Καταρχάς, θα είστε κι εσείς μαζί τους, από την αρχή ως το τέλος, χωρίς κρυφοκοιτάγματα στα κινητά. Γεμίστε τα μπολ με ποπ κορν ή με άλλα σνακ που αγαπάνε, αράξτε άνετα στους καναπέδες, χαμηλώστε τα φώτα και μπείτε σε mood… κινηματογράφου. Δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε χριστουγεννιάτικες ταινίες, μπορείτε όμως να δείτε μια ταινία που είδατε και πέρυσι τα Χριστούγεννα και έγινε η αγαπημένη σας. Τα παιδιά λατρεύουν να βλέπουν ξανά ταινίες που έχουν αγαπήσει κι όταν μάλιστα αυτό γίνεται μια φορά τον χρόνο, πρόκειται για το γεγονός… της χρονιάς.

Ώρα και για θέατρο

Παρακολουθήστε με το παιδί σας μια χριστουγεννιάτικη παράσταση! Αυτό θα το εμπλουτίσει με εικόνες και συναισθήματα, ενισχύοντας το γιορτινό κλίμα της εποχής. Μετά την παράσταση μπορείτε να συζητήσετε μαζί του για όλα αυτά που του έκαναν εντύπωση, καθώς και για το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας που παρακολουθήσατε!

Μια πράξη αγάπης

Παροτρύνετε το παιδί σας να μοιραστεί και να χαρίσει πράγματα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Επιλέξτε μαζί τα ρούχα που δεν του κάνουν πια και τα παιχνίδια που δε χρησιμοποιεί και χαρίστε τα στην εκκλησία ή σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση που ενισχύει τα άπορα παιδιά. Έτσι, διδάσκετε στο παιδί σας τη χαρά του να μοιράζεται και να προσφέρει που, άλλωστε, αποτελεί και το σπουδαιότερο και βαθύτερο μήνυμα των Χριστουγέννων.