Ζήστε Ice Age καταστάσεις στον «Ελληνικό Κόσμο»

Ζήστε Ice Age καταστάσεις στον «Ελληνικό Κόσμο»

Ο «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού μας ταξιδεύει στην τελευταία εποχή των παγετώνων με μια συναρπαστική και συνάμα επιμορφωτική έκθεση.

Μεγαλοπρεπή μαμούθ, προϊστορικές τίγρεις, σμιλόδοντες, γιγαντιαίοι βραδύποδες, γλυπτόδοντες, προϊστορικές αρκούδες και άλλα μεγαλοπρεπή πλάσματα που κατοικούσαν στον πλανήτη μας πριν από 12.000 χρόνια, ανακαλύπτουν οι επισκέπτες μέσα από πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος.

Η νέα διαδραστική έκθεση με τίτλο «Ice Age. Στην Εποχή των Παγετώνων» άνοιξε τις πόρτες της το Σάββατο, 21/10 στον Ελληνικό Κόσμο (Πειραιώς 254, Ταύρος) και προσφέρει μια μονασική εμπειρία στους επισκεπτες της καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τον φανταστικό κόσμο των μοναδικών πλασμάτων που κατοικούσαν στον πλανήτη μας πριν από 12.000 χρόνια, σε ένα ρεαλιστικό σκηνικό, ιδανικό για μικρά, αλλά και μεγάλα παιδιά!

Πώς κατάφερναν τα γιγαντιαία θηλαστικά να επιβιώνουν στο πολικό ψύχος των παγετώνων; Με τι τρέφονταν; Ποια είδη άρχισαν να εξαφανίζονται λόγω των συνθηκών; Ποια είδη προσαρμόστηκαν στις αλλαγές και εξελίχθηκαν στις σημερινές πολικές αρκούδες, καφέ αρκούδες, ελέφαντες, τίγρεις, ρινόκερους κ.λ.π; Πώς ήταν η περίοδος που μαμούθ και άνθρωποι συνυπήρξαν;

Η έκθεση αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία εξερεύνησης του φανταστικού κόσμου αυτών των προϊστορικών πλασμάτων, συνοδευόμενη από τις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν γίνει για αυτά.

Παράλληλα, η έκθεση εμπλουτίζεται με απολιθώματα σπονδυλοζώων και άλλων παλαιοντολογικών ευρημάτων από τη χώρα μας και το εξωτερικό, ευγενική παραχώρηση του Μουσείου Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τέλος, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία της «Θόλου» Εικονικής Πραγματικότητας «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων» με ένα συνδυαστικό εισιτήριο. Μια εικονική περιήγηση στα όμορφα και κατεψυγμένα τοπία της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας παρέα με τη μικρή Λιούμπα, το μωρό μαμούθ που αποκαλύφθηκε όταν έλιωσαν τα παγωμένα εδάφη της Σιβηρίας και σήμερα είναι μία από τις πιο καλοδιατηρημένες μούμιες μαμούθ στον κόσμο.

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 7€
Σχολικό εισιτήριο: 6€
Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων: 25€

Ωράριο λειτουργίας
Τρίτη- Πέμπτη: 9πμ-1:30μμ
Παρασκευή: 9πμ-8μμ
Σάββατο: 11πμ-4μμ
Κυριακή: 10πμ-6μμ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Στην υποδοχή του μουσείου, Πειραιώς 254, Ταύρος
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.viva.gr