Τα οργανικά καλλυντικά στο (επί)κεντρο του Placebo Pharmacy!

Τα οργανικά καλλυντικά στο (επί)κεντρο του Placebo Pharmacy!

10 χρόνια Placebo Pharmacy, 1000 νέες εταιρείες, 10.000 νέοι κωδικοί

Σε μια εποχή που βομβαρδίζουμε καθημερινά τον οργανισμό μας με χημικές ουσίες, η ανάγκη για στροφή στη φύση γίνεται πιο έντονη από ποτέ!

Και αυτό αποδεικνύεται από τις πωλήσεις των βιολογικών καλλυντικών. Η αγορά των φυσικών και βιολογικών καλλυντικών παρουσιάζει σημαντική αύξηση σε διεθνές επίπεδο, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας αναζητούν προϊόντα πιστοποιημένα ως φυσικά ή βιολογικά. Είναι μήπως σημάδι των καιρών, μια τάση που σύντομα θα ξεφουσκώσει; Ή μήπως τελικά γίναμε πιο συνειδητοποιημένοι; Και, σε τελική ανάλυση, για ποιο λόγο να προτιμήσουμε ένα βιολογικό καλλυντικό και όχι ένα συμβατικό, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια;

Πριν απαντήσουμε στα παραπάνω ερωτήματα σας ενημερώνουμε ότι στο Placebo Pharmacy κάνουμε στροφή στην κατεύθυνση της αγνής οργανικής ομορφιάς, με στόχο την προστασία του εαυτού αλλά και του περιβάλλοντος μας. Εξού και ο μήνας Οκτώβρης είναι αφιερωμένος στα βιολογικά – οργανικά προϊόντα και σας καλούμε να γνωρίσετε τις εταιρείες που  “ντύνουν” το κέντρο του Placebo και παρουσιάζουν  τη φιλοσοφία και τα προϊόντα τους!

Πρόκειται για τις: Aegli, Evolve, LuLuLa, Apiarium και πολλές άλλες ακόμη! Οι νέες αφίξεις άλλωστε δεν σταματούν ποτέ στο Placebo! Με βασικές αρχές την ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ και την ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ανακαλύψτε μοναδικά και καινοτόμα προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος με δραστικά συστατικά απ’ όλο τον κόσμο!

Γιατί όμως να τα προτιμήσετε;

Σέβονται το περιβάλλον


Τα βιολογικά καλλυντικά είναι βιοδιασπώμενα. Αυτό σημαίνει ότι αφού τα πετάξετε στα σκουπίδια, τα συστατικά τους αφομοιώνονται από το περιβάλλον χωρίς να επιβαρύνουν τη γη και τον υδροφόρο ορίζοντα. Ο λόγος είναι ότι δεν περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες, π.χ. πετροχημικά και τα παράγωγά τους, διαλύτες, όπως η προπυλενογλυκόλη, ή ερεθιστικά επιφανειοδραστικά, όπως τα SLS, ενώ οι συσκευασίες τους είναι ανακυκλώσιμες.

Είναι απόλυτα ασφαλή και συμβατά με τον οργανισμό μας


Το γεγονός ότι αποτελούνται από φυτικά συστατικά με εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες, χωρίς «ύποπτες» χημικές ουσίες, σημαίνει ότι δρουν σε αρμονία με τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού μας, προάγοντας την υγεία και τη λάμψη του δέρματος και των μαλλιών.

Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά


Κάθε καλλυντικό αποτελείται από δύο ειδών συστατικά: τα ενεργά και τα ανενεργά. Ενεργά είναι εκείνα που επιδρούν θετικά στο δέρμα. Τα ανενεργά βοηθούν μόνο στη σταθερότητα και την υφή της σύνθεσης και πολλές φορές είναι ύποπτα για διάφορες παρενέργειες. Επιπλέον, η φυσική άμυνα του δέρματος πολλές φορές μπλοκάρει τις «ξένες» ουσίες, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η διείσδυση του καλλυντικού, άρα και η αποτελεσματικότητά του. Τα βιολογικά καλλυντικά δεν περιέχουν ανενεργά συστατικά, επομένως τα ενεργά συστατικά τους απορροφώνται καλύτερα, γι’ αυτό και τα αποτελέσματά τους είναι αξιοσημείωτα.

Υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους


Τα βιολογικά καλλυντικά βασίζονται σε βιοενεργά συστατικά, δηλαδή σε συστατικά από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες, στις οποίες δεν χρησιμοποιούνται παρασιτοκτόνα, εντομοκτόνα, χημικά λιπάσματα και γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί. Καθ’ όλη τη διαδικασία παραγωγής τους διενεργούνται ποιοτικοί έλεγχοι, ενώ απαγορεύονται ρητά οι δοκιμές σε ζώα.

Είναι oικονομικά


Όπως και στα συμβατικά καλλυντικά, έτσι και στα βιολογικά, η γκάμα της τιμής τους εξαρτάται από τη σπανιότητα των υλικών τους, τη χώρα προέλευσης, τον τρόπο επεξεργασίας, τη συσκευασία κ.λπ. Ωστόσο, η τιμή των βιολογικών καλλυντικών σε σχέση με την επεξεργασία, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους είναι πιο οικονομική από εκείνη των συμβατικών (value for money).

Είναι ευχάριστα στη χρήση


Πλούσιες, μεταξένιες υφές, πολυτελείς συνθέσεις που απλώνονται ομοιόμορφα, απολαυστικά φυσικά αρώματα που χαλαρώνουν ή τονώνουν το σώμα και το μυαλό, εντυπωσιακές συσκευασίες: Τα βιολογικά καλλυντικά έχουν κάνει άλματα ως προς την εμφάνιση και την υφή και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα υπόλοιπα, ακόμα και από εκείνα της επιλεκτικής αγοράς.

Ικανοποιούν όλους τους τύπους δέρματος


Ανάλογα με τη σύστασή τους, τα βιολογικά καλλυντικά χωρίζονται σε κατηγορίες που ανταποκρίνονται ξεχωριστά σε κάθε τύπο δέρματος. Αν, ωστόσο, έχουμε ιδιαίτερα ευαίσθητη επιδερμίδα, πρέπει να τσεκάρουμε το προϊόν -ένας κανόνας που ισχύει και για τα συμβατικά-, γιατί ακόμα και η φύση έχει εξαιρετικά δραστικές ουσίες, όπως τα αιθέρια έλαια, που ενδέχεται να μας ερεθίσουν.

Αφυπνίζουν την καταναλωτική συνείδηση


Tα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση προς την περιβαλλοντική και κοινωνική πολιτική. Έτσι, πολλά βιολογικά καλλυντικά δεν έχουν την έγκριση μόνο των μεγάλων διεθνών οργανισμών βιολογικής πιστοποίησης, αλλά και διεθνών ανεξάρτητων οργανισμών, όπως o FTO (Fair Trade Organization) ή ο Ethical Junction. Αυτά χαρακτηρίζονται ecο-ethical καλλυντικά. (Mερικοί από τους όρους που πρέπει να πληρούν είναι η άριστη ποιότητα 100% φυσικών προϊόντων, τα ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασίας, η μη διενέργεια πειραμάτων σε ζώα, να μην είναι προϊόν εκμετάλλευσης ανθρώπων κ.ά.) Εκτός από τα eco-ethical καλλυντικά, έχουμε και τα eco-ethnical, που βασίζονται στην παραγωγή τοπικών συστατικών, προάγοντας την ανάπτυξη υποβαθμισμένων κοινωνιών και οικονομιών. Μερικά παραδείγματα είναι τα αυθεντικά έλαια αργκάν από το Μαρόκο, το monoi από την Ταϊτή, το shea butter κ.ά.

Χρειάζεστε κι άλλα για να τα προτιμήσετε;

Γνωρίστε τις υπέροχες υφές και τα υπέροχα αρώματα , μάθετε για τις αξίες αλλά και το τι σημαίνει οργανική ομορφιά όλο τον μήνα Οκτώβριο στο Placebo Pharmacy. Σας περιμένουμε (Λεωφόρος Βουλιαγμένης 85 στη Γλυφάδα)!