KORRES Χρυσός Κρόκος: Το απόλυτο ελιξίριο της νεότητας!

KORRES Χρυσός Κρόκος: Το απόλυτο ελιξίριο της νεότητας!

Είναι γνωστό ότι ο κρόκος Κοζάνης ή αλλιώς σαφράν πρόκειται για ένα από τα πιο θρεπτικά καρικεύματα που παράγεται στην Κοζάνη, έχει δυνατό άρωμα, δίνει μία χαρακτηριστική γεύση στο φαγητό και εξαιτίας της επίπονης συγκομιδής του θεωρειται ένα από τα πολυτιμότερα φυσικά συστατικά της ελληνικής γης. Αυτό που όμως οι περισσότεροι δεν γνωρίζαμε είναι οι φανταστικές καλλυντικές ιδιότητες του κρόκου Κοζάνης!

Φρόντιστε να το κάνει γνωστό ο Κορρές, το ελληνικό καινοτόμο brand για το οποίο η φύση αποτελεί βασική πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Δημιούργησε λοιπόν το νέο Golden Krocus / Ageless Saffron Elixir που έχει μοναδικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Το φρέσκο εκχύλισμα από τα πολύτιμα στίγματα του Κρόκου ενσωματώνεται στη φόρμουλα του προϊόντος εντός 24 ωρών από τη στιγμή εκχύλισης, ώστε να διατηρεί το μέγιστο της αντιοξειδωτικής δύναμής του. Η σύνθεσή του θυμίζει πράγματι χρυσό ελιξήριο διαχρονικής νεότητας, με άμεση δράση booster και ορατά αποτελέσματα αντιγήρανσης. Ενισχύει την άμυνα του δέρματος ενάντια στους παράγοντες καθημερινής φθοράς, χαρίζει υγεία εκ των έσω κι επανορθώνει όλα τα σημάδια γήρανσης.

Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται πολυτιμότερος κι απ’ τον χρυσό. Σε ένα τόσο δα μικρό μωβ ανθάκι, η ελληνική γη αποφάσισε να δωρίσει το μεγαλείο της. Ο χρυσός Κρόκος Κοζάνης, το χρυσάφι της γης, είναι τόσο σπάνιος κι ακριβοθώρητος που οι ευεργεσίες του ξεπερνάνε πράγματι τις προσδοκίες, ενώ σταδιακά διαγράφει την ξεχωριστή πορεία που του αρμόζει με την αξία του ν’ αναγνωρίζεται διεθνώς.

Όπως σας εξήγησαν και τα κορίτσια μας, στο live του Instagram, εφαρμόζεται σε καθαρή επιδερμίδα πριν την κρέμα προσώπου ή το serum για ορατή αίσθηση lifting και ενίσχυση όγκου, βελτίωση σύσφιγξης και ελαστικότητας, μείωση εμφάνισης ρυτίδων, λάμψη, ομοιόμορφο τόνο και λεία επιδερμίδα. Κι όλα αυτά χάρη στην αξία του σπάνιου δώρου της ελληνικής φύσης, που ξεπέρασε αυτή του χρυσού, και σήμερα μετατρέπεται σε ισχυρό ελιξίριο διαχρονικής νεότητας για κάθε σημάδι γήρανσης, τύπο επιδερμίδας και ηλικία. Ένα συστατικό με ανεκτίμητης αξίας ιδιότητες.

Κρόκος Κοζάνης trivia – Όσα δεν γνωρ΄κζ για το χρυσάφι της γης και τη δύναμη των εξεζητημένων κόκκινων στιγμάτων του

-150.000 άνθη απαιτούνται για 1 κιλό αποξηραμένων στιγμάτων – αναλογία που δικαίως αποδίδει στον Κρόκο Κοζάνης τον τίτλο του χρυσαφιού της ελληνικής γης.

-Το μωβ λουλούδι του Κρόκου Κοζάνης ανθίζει μία φορά το χρόνο.

-Στην περιοχή της Κοζάνης, οι ατελείωτες μωβ εκτάσεις έχουν διάρκεια ζωής περίπου 20 ημερών, κάθε Οκτώβριο.

-Οι ντόπιοι καλλιεργητές ξεκινούν με την ανατολή του ηλίου τη συλλογή των ανθέων ,οπότε και τα φυτικά έλαια του Κρόκου βρίσκονται στην υψηλότερη συγκέντρωσή τους – μία διαδικασία πολύωρη, χειρωνακτική.

-Στο τέλος της ημέρας τα κροκοχώραφα φαντάζουν πια γυμνά, όμως το επόμενο πρωί έχουν πάλι τη μαγευτική όψη μιας μωβ θάλασσας.

-Την ίδια ημέρα της συλλογής, στην οικεία κάθε παραγωγού, ξεχωρίζουν τα πέταλα από τους στήμονες και τα στίγματα, με εξαιρετική επιμέλεια.

-Ακολουθεί η ξήρανση των στιγμάτων. Εργασία που απαιτεί πείρα και τέχνη, προκειμένου ο κρόκος να ξεραθεί φυσιολογικά και να διατηρήσει αναλλοίωτες τις ιδιότητές του – ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, χρώμα και άρωμα.

-Μέσα στο χειμώνα, οι γυναίκες της περιοχής διαχωρίζουν υπομονετικά τα πολύτιμα στίγματα από τους στήμονες.

-Πρόκειται για το πιο πολύτιμο φυσικό συστατικό, το αρχαιότερο καρύκευμα.