Αναγέννηση της τρίχας από την αρχή!

Αναγέννηση της τρίχας από την αρχή!

Τριχόπτωση:Φυσιολογική ή Παθολογική κατάσταση;

Από τις 100.000 με 150.000 τρίχες που βρίσκονται στο τριχωτό της κεφαλής, φυσιολογικά πέφτουν καθημερινά 50-100 τρίχες καθώς η τρίχα έχει τρεις φάσεις ζωής : την αναγενή, την καταγενή και την τελογενή, κατά τις οποίες η τρίχα αντικαθίσταται και αναπτύσσεται ξανά.

 

Υπάρχει όμως και η τριχόπτωση κατά την οποία πέφτουν περισσότερες από 100 τρίχες ημερησίως, από τις οποίες κάποιες δεν επανεμφανίζονται. Η πτώση αυτή είναι ασταθής και παρουσιάζει διακυμάνσεις. Αυτή η τριχόπτωση είναι η παθολογική.

 

Αίτια Τριχόπτωσης

Οι κύριοι παράγοντες εμφάνισης τριχόπτωσης είναι:

 • Κληρονομικότητα (κυρίως στους άντρες)
 • Άγχος
 • Ορμονικές Διαταραχές (κυρίως στις γυναίκες)
 • Κακή διατροφή

 

Αντιμετώπιση Τριχόπτωσης

Για την αποτελεσματική και άμεση θεραπεία της τριχόπτωσης θα πρέπει να κατανοήσουμε ποιος είναι ο κύριος λόγος που την προκαλεί, ώστε να κερδίσουμε χρόνο αλλά και χρήμα.

Αρχικά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το σαμπουάν, το πιο συχνό σκεύασμα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και έρχεται σε επαφή με τα μαλλιά μας. Χρησιμοποιήστε ειδικά ή ήπια σαμπουάν προς το τριχωτό της κεφαλής που σίγουρα δεν θα εντείνουν το πρόβλημα, συνδυαστικά με την κατάλληλη θεραπεία

Placebo Πρόταση : Phyto Phytologist 15

 

 

Για να δώσετε δύναμη στη θεραπεία σας … δοκιμάστε το!

Το δυναμωτικό σαμπουάν phytologist 15 ενεργοποιεί το τριχωτό της κεφαλής και επικαλύπτει την τρίχα για να ανακτήσουν τα μαλλιά σώμα, δύναμη και ομορφιά.

 

 


 

 Συνδυαστική Placebo Πρόταση : Vichy Aminexil Pro -Αμπούλες Τριχόπτωσης

 

Οι Aminexil Pro αμπούλες τριχόπτωσης:

 • επαναφέρουν την πυκνότητα στο τριχωτό
 • δυναμώνουν την τρίχα
 • προσφέρουν ευχάριστη εφαρμογή, χωρίς να αφήνουν αίσθηση λιπαρότητας.
 • για άντρες και γυναίκες

 

Εφαρμογή:
Εφαρμόστε 1 μόνο δόση την ημέρα για εντατική αγωγή ή 3 μόνο δόσεις την εβδομάδα για αγωγή συντήρησης για 6 εβδομάδες

 

Το στρογγυλό, εργονομικό στόμιό του από λευκό χαλκό είναι πολύ απαλό και κατάλληλο για κάθε κατάσταση του τριχωτού. Ειδικά σχεδιασμένο για στοχευμένη εφαρμογή, το προϊόν δεν «χάνεται» μέσα στα μαλλιά, ενώ καθιστά δυνατή την πραγματοποίηση μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, ενεργοποιώντας έτσι την μικροκυκλοφορία.
Τι είναι το Aminexil ;

Το Aminexil είναι ένα μόριο που καταπολεμά τη σκλήρυνση των ινών κολλαγόνου προκειμένου να διατηρείται η απαλότητα και  η ελαστικότητα των ιστών που περιβάλλουν την ρίζα ώστε να την βοηθήσουν να σταθεροποιηθεί.


Συμπληρώματα

Επίσης σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του προβλήματος έχουν οι βιταμίνες διότι δίνουν στην τρίχα την ζωντάνια και την ανθεκτικότητα της φυσικής της εικόνας αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι “τρέφουν” το τριχοθύλακιο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται ώστε να λειτουργήσει και πάλι φυσιολογικά.

 

 Placebo Πρόταση: Nourkrin Man & Woman

 

Το Nourkrin :

 • είναι το μοναδικό συμπλήρωμα που έχει αποτελέσματα από τον πρώτο κιόλας μήνα
 • για άνδρες και για γυναίκες
 • ιδανικό για αντιμετώπιση τριχόπτωσης, αραίωσης και αύξησης μήκους.
 • περιέχει:  Marilex*, Εκχύλισμα από κεράσι Acerola , Μουρουνέλαιο, D-βιοτίνη, Εκχύλισμα Horsetail, Πιρίτιο και Τριγωνέλλα

Εφαρμογή: 1 πρωί – 1 βράδυ

 


Διατροφή

Τα μαλλιά πρωταρχικά αποτελούνται από πρωτεΐνες, έτσι είναι λογικό να τρώτε πλούσια σε πρωτεΐνη τρόφιμα εάν προσπαθείτε να διατηρήσετε την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών σας. Επιμείνετε στην καθαρή πρωτεΐνη όπως το ψάρι, τα αυγά και το γιαούρτι. Επίσης, εμπλουτίστε τη διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε σίδηρο και βιταμίνες.

 


 

Placebo Τip
 • Καλό είναι να αποφεύγουμε να κάνουμε ντεκαπάζ και δυνατές βαφές. Στη θέση τους προτιμήστε τις ανταύγειες, που δεν εφαρμόζονται στις ρίζες ή τη χρήση προϊόντων φυτικής προέλευσης π.χ. Φυτικές βαφές
 • Κάνουμε πάντα το στέγνωμα των μαλλιών μας απαλά ταμπονάροντας με μία πετσέτα, ενώ παράλληλα ελαττώνουμε τη χρήση σεσουάρ και ισιωτικής.

Η τριχόπτωση είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται αρκετά συχνά σε μεγάλο φάσμα ηλικιών και στα 2 φύλα. Υπάρχει λύση είτε να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά, είτε να διορθωθεί σε μεγάλο βαθμό. Χρειάζεται σίγουρα υπομονή, επιμονή και τότε τα αποτελέσματα θα είναι τα αναμενόμενα.