4 τρόποι να προλάβετε τα σημάδια του χρόνου στο λαιμό σας

4 τρόποι να προλάβετε τα σημάδια του χρόνου στο λαιμό σας

Όταν οι εμπειρογνώμονες της επιδερμίδας συμβουλεύουν να χρησιμοποιούμε κάθε μέρα την ενυδατική στο πρόσωπό μας, εννοούν και τον λαιμό. Οι περισσότερες γυναίκες ωστόσο ξεχνάμε να περιποιούμαστε τον λαιμό και συνήθως απλώνουμε την κρέμα μας μέχρι το σαγόνι. Ο λαιμός όμως είναι το τμήμα του σώματος, που με την πάροδο του χρόνου, αποκαλύπτει την ηλικία μας. Δείτε πως μπορείτε να το διορθώσετε:

Σταματήστε να κοιτάτε το κινητό σας όλη την ώρα

Στην πραγματικότητα η συνεχής κάμψη του λαιμού δημιουργεί ένα νέο σύνολο ρυτίδων. Σε μια εποχή που τα κινητά τηλέφωνα είναι μια επέκταση του σώματός μας, είναι στο χέρι σας να το σταματήσετε και εφαρμόσετε ειδικές ασκήσεις για το λαιμό που βελτιώνουν την όψη του. Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο.


Ενυδατώστε καθημερινά το λαιμό σας

Θα αποτρέψει και θα ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση των γραμμών στο λαιμό. Και παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια ακριβώς κρέμα που χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας, αν είστε αποφασισμένες να εξαλείψετε κάθε ρυτίδα, αξίζει να επενδύσετε σε μια κρέμα ειδικά για τον λαιμό. Για σύσφιξη προτιμήστε μια κρέμα που περιέχει καφεΐνη και αντιοξειδωτικά.

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό

Το καλύτερο φάρμακο είναι η πρόληψη και όπως ίσως έχετε ήδη υποψιαστεί, ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός όταν πρόκειται για πρώιμα σημάδια γήρανσης. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι ο λαιμός σας διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο επειδή είναι ακόμα πιο λεπτός από το πρόσωπό.

Η βλάβη από το υπεριώδες φως προκαλεί χαλάρωση του ευαίσθητου ιστού του λαιμού, οδηγώντας σε χαλάρωση του δέρματος και ενίσχυση των γραμμών. Βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε αντιηλιακό, με δείκτη προστασίας 30, καθημερινά.

Πλένετε τον λαιμό σας πριν τον ύπνο

Μπορεί να είναι κουραστικό, αλλά εξίσου σημαντικό με τον καθαρισμό του προσώπου σας. Αν δεν κάνετε ντους το βράδυ, οι μικροοργανισμοί και οι ελεύθερες ρίζες από την ημέρα, μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση του δέρματος στο λαιμό σας.