4 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσετε πιο λαμπερή επιδερμίδα

4 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσετε πιο λαμπερή επιδερμίδα

Για να αποκτήσετε πανέμορφο, λαμπερό δέρμα, δεν χρειάζεστε ακριβές κρέμες ή εξεζητημένες διαδικασίες – απλά χρειάζεται να ακολουθείτε υγιεινές συνήθειες και να χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα για την επιδερμίδα σας, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στο φαρμακείο. Οι παρακάτω διορθώσεις στην ρουτίνα ομορφιάς μπορούν να σας βοηθήσουν να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στο λαμπερό δέρμα.

Δώστε σημασία στο καθαριστικό προσώπου

Τα υψηλά επίπεδα χλωρίου στο νερό του σπιτιού σας μπορούν να αποβάλλουν τα φυσικά έλαια του προσώπου και να προκαλέσουν φλεγμονή. Δώστε λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή στο καθαριστικό προσώπου, ειδικά αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο. Προτιμήστε προϊόντα με συστατικά αλόης ή χαμομηλιού.

Χρησιμοποιείτε το αντηλιακό σε καθημερινή βάση

Ο ήλιος πια είναι δυνατός και επικίνδυνος και τον χειμώνα… Χρειάζεται να βάζετε αντηλιακό ακόμα και τώρα. Σε όλα τα ακάλυπτα σημεία του σώματος, πρόσωπο, χέρια, ντεκολτέ, είναι απαραίτητη η χρήση του αντηλιακού εφόσον έχετε να περπατήσετε εκτεθειμένοι στον ήλιο.

Μην ξεχνάτε το λαιμό σας

Ένα από τα λάθη στην φροντίδα του δέρματος μας είναι η άποψη, ότι αυτή περιορίζεται μόνο στο πρόσωπο και σταματάει στη γραμμή του σαγονιού. Δείξτε στο λαιμό το σεβασμό που του πρέπει, εφαρμόζοντας την ενυδατική κρέμα και στην περιοχή του λαιμού ώστε να προλάβει ή να μειώσει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών.

Καλή και ισορροπημένη διατροφή

Ορίστε γιατί πρέπει να σταματήσετε τις εξαντλητικές δίαιτες: ένας κύκλος γρήγορης απώλειας βάρους που ακολουθείται από σημαντική αύξηση βάρους κάνει το δέρμα του προσώπου να τεντώνεται συνεχώς και στη συνέχεια να συστέλλεται, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση. Επιπλέον, όταν το σώμα είναι χαμηλό σε θρεπτικά συστατικά, το δέρμα επίσης είναι θαμπό και άτονο. Έτσι, ακολουθήστε ισορροπημένη διατροφή και άσκηση για να παραμένετε σε φόρμα και όμορφες.