Φτιάξτε τον δικό σας ορό για τα μάτια με δύο μόλις υλικά

Φτιάξτε τον δικό σας ορό για τα μάτια με δύο μόλις υλικά

Θα σας πούμε κάτι που ίσως δεν θέλετε να παραδεχτείτε ή να ακούσετε. Μεγαλώνουμε! Και αυτό σημαίνει πως όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, μερικές φορές, τα σημάδια του χρόνου είναι ορατά. Οι μαύροι κύκλοι ειδικότερα, κάτω από τα μάτια είναι αναπόφευκτοι,πόσο μάλλον όταν δουλεύουμε αρκετές ώρες, δεν κοιμόμαστε καλά και έχουμε ένα απαιτητικό πρόγραμμα.

Εδώ είναι ένας φυσικός DIY ορός για τη φροντίδα των ματιών που θα σας βοηθήσει να μειώσετε τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Το καλύτερο είναι ότι χρειάζεστε μόνο δύο συστατικά: αμυγδαλέλαιο (μπορείτε να το προμηθευτείτε από το φαρμακείο μας) και καφέ (που υπάρχει σε κάθε σπίτι).

Πώς λειτουργεί;

Η καφεΐνη βελτιώνει την κυκλοφορία το αίματος στην περιοχή των ματιών και στην πραγματικότητα μειώνει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων, “γεμίζοντας” το δέρμα. Το αμυγδαλέλαιο, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και Α, είναι γνωστό ότι επιβραδύνει τις αρνητικές επιδράσεις από την υπεριώδη ακτινοβολία. Εδώ είναι πώς να φτιάξετε το δικό σας.

Υλικά:

  • Γυάλινο δοχείο με σταγονόμερο
  • 7 κουταλιές του γλυκού αμυγδαλέλαιο
  • 3 κουταλιές της σούπας καφέ
  • Δύο γυάλινα βάζα, το ένα με καπάκι
  • Ένα πανάκι
  • Λαστιχάκι

Οδηγίες:

Ανακατέψτε τον καφέ μαζί με το αμυγδαλέλαιο σε γυάλινο βάζο. Σφραγίστε το με ένα καπάκι. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 72 ώρες και ανακινήστε το περιστασιακά.

Τοποθετήστε το πανάκι πάνω από το δεύτερο γυάλινο βάζο. Ασφαλίστε το στη θέση του περιτυλύγοντάς το με ένα λαστιχάκι γύρω από το βάζο. Ρίξτε το μείγμα πάνω από το πανάκι . Αφήστε το λάδι να εισχωρήσει το δεύτερο βάζο. Μπορεί να χρειαστεί να στραγγίξετε λίγο το λάδι για να πάρετε και την τελευταία του σταγόνα.

Γεμίστε προσεκτικά το λάδι μέσα στη γυάλινη φιάλη σταγονόμετρου. Χρησιμοποιήστε το μείγμα κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο. θα αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα σε περίπου δύο εβδομάδες.