Τώρα τα παιδιά της Πίνδου έχουν τύχη βουνό!

Τώρα τα παιδιά της Πίνδου έχουν τύχη βουνό!

Μπαίνοντας σήμερα στο φαρμακείο μας, όλοι όσοι μας επισκεφτήκατε, θα παρατηρήσατε το μπαρ μας “ντυμένο” με τη σειρά προϊόντων περιποίησης σώματος PINDOS WILD HERBS της Apivita! Πρόκειται για μία ακόμη δράση για την οποία είμαστε πολύ χαρούμενοι που στηρίζουμε αφού είναι ειδικά σχεδιασμένη για να υποστηρίξει ένα σημαντικό σκοπό, τα εκπαιδευτικά προγράμματα Οικολογικού Αλφαβητισμού για τα παιδιά και τους νέους της Πίνδου.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα PINDOS WILD HERBS είναι σχεδιασμένο για τα παιδιά των νομών Ιωαννίνων και Γρεβενών και χρηματοδοτείται από το σύνολο των κερδών των προϊόντων περιποίησης σώματος της APIVITA με άγρια βότανα της Πίνδου. Είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στα σχολεία τον Ιανουάριο του 2018 και φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά τόσο σε επιχειρηματικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα

To PINDOS WILD HERBS γεννήθηκε στα Βουνά της Πίνδου και συγκεκριμένα στο χωριό Βωβούσα, που ανήκει στο Ζαγόρι και βρίσκεται εντός και υπό την προστασία της ζώνης NATURA 2000 και του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου. Η συνεργασία της APIVITA με το VOVOUSA FESTIVAL, ένα μικρό φεστιβάλ που διοργανώνεται εκεί κάθε χρόνο από το 2013 και αφορά αποκλειστικά τον πολιτισμό των βουνών εστιάζοντας στη βιωσιμότητα και στη προστασία της φύσης, αποτέλεσε την αφορμή για να ξεκινήσει το καινοτόμο εγχείρημα.

Στόχος είναι να αποτελέσει πρότυπο καλής πρακτικής στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης και δώσει το έναυσμα για ανάλογες πρωτοβουλίες, που θα δίνουν έμφαση στην αξία της γνώσης και στην ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση σε ζητήματα περιβάλλοντος.

Μέσω των προγραμμάτων αυτών, τα παιδιά και οι νέοι των χωριών των Νομών Ιωαννίνων και Γρεβενών, θα μάθουν πώς μπορούν να συνδέσουν τη φύση, την μοναδική βιοποικιλότητα της περιοχής τους και τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά με υγιή, αειφόρο, καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Σκοπός είναι να ξεκινήσει μια αλλαγή στα χωριά της Πίνδου, μια «ευαίσθητη» περιοχή που έχει πληγεί έντονα από την οικονομική κρίση, από ανθρώπους που ζουν εκεί και θα εργαστούν εκεί, αναπτύσσοντας με υγιή και αειφόρο τρόπο τον τόπο καταγωγής και παραμονής τους. Από τον τόπο τους, για τον τόπο τους.

 

 

Τι περιλαμβάνει η σειρά περιποίησης PINDOS WILD HERBS

Shower gel & Body Milk

Η σειρά περιποίησης σώματος PINDOS WILD HERBS αποτελείται από δύο μοναδικά προϊόντα με άγρια βότανα της Πίνδου επιλεγμένα για τις πολύτιμες ιδιότητες τους. Στο shower gel, η σαπωνάρια προσφέρει απαλό καθαρισμό. Και στα δύο προϊόντα της σειράς, ο άγριος δυόσμος δίνει αίσθηση δροσιάς ενώ παράλληλα το άγριο φασκόμηλο προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία. Εμπλουτισμένα με αιθέρια έλαια λεμονιού και δυόσμου, αναζωογονούν την επιδερμίδα και τη διάθεση. Και σε αυτή τη σειρά σώματος, η ΑPIVITA αντικαθιστά το νερό με βιολογικά εγχύματα που προσδίδουν στα προϊόντα της κυρίως αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Για τη σειρά PINDOS WILD HERBS, το νερό έχει αντικατασταθεί από το πατενταρισμένο έγχυμα από 3 είδη σιδερίτη -ελληνικό τσάι του βουνού- (Sideritis scardica, Sideritis perfoliata, Sideritis raeseri). Τα 3 είδη σιδερίτη συλλέγονται από βιολογικές καλλιέργειες στον Όλυμπο και προσφέρουν αντιοξειδωτικές, ενυδατικές και φωτοπροστατευτικές ιδιότητες.