Τελικά είναι χρήσιμο το αντηλιακό μαλλιών;

Τελικά είναι χρήσιμο το αντηλιακό μαλλιών;

Μέχρι τώρα ξέραμε πως αν υπάρχει ένα πράγμα με το οποίο δεν μπορούμε να φύγουμε για διακοπές, αυτό είναι το αντηλιακό, το οποίο θέλω να πιστεύω πως το φοράμε από την πρώτη μέρα της άνοιξης (τουλάχιστον) και δεν περιμένουμε το καλοκαίρι να ‘ρθει. Γιατί; Γιατί είναι γνωστό πως το 80% της ορατής γήρανσης του δέρματος οφείλεται στη UV ακτινοβολία και γιατί το 75% της φθοράς από την ηλιακή ακτινοβολία προκαλείται όταν δεν βρισκόμαστε στην παραλία. Το να φοράς το αντηλιακό σου είναι η πιο σημαντική συμβουλή που μπορεί να σου δώσει κάποιος. Το συμφωνήσαμε αυτό; Άλλωστε σου έχω δώσει και μία καταπληκτική λίστα με organic αντηλιακά για να έχεις να διαλέγεις.

Αλλά πάντα αναρωτιέσαι αν είναι εξίσου απαραίτητο να φοράμε και αντηλιακό μαλλιών. Πολύ σύντομα θα σου πω πως ναι είναι. Όπως η επιδερμίδα μας, έτσι και τα μαλλιά μπορούν να καούν. Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να επηρεάσουν και να βλάψουν το χρώμα των μαλλιών σου. Συγκεκριμένα, οι ακτίνες UV μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σας πορώδη, πράγμα το οποίο σημαίνει πως το χρώμα θα φύγει και θα θαμπώσει πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι συνήθως. Επιπλέον, ο ήλιος μπορεί να ενισχύσει τους ζεστούς τόνους στα μαλλιά μας. Κάτι ακόμα που συμβαίνει, είναι πως οι ακτίνες UV θα μειώσουν την ελαστικότητα της τρίχας.

Σε τι διαφέρει το αντηλιακό μαλλιών από το αντηλιακό της επιδερμίδας;

Τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο εμφανή σε ένα αντηλιακό μαλλιών, όπως σε ένα αντηλιακό επιδερμίδας, αλλά το πώς λειτουργούν είναι σχεδόν το ίδιο. Θεωρητικά μπλοκάρεται η απορρόφηση των UV και διασκορπίζεται η ενέργειά τους, η οποία και επηρεάζει τα μαλλιά.

Πώς το χρησιμοποιείς

Για να διασφαλίσεις πως όντως σου προστατεύει τα μαλλιά και δεν χάνει τη δύναμή του από τα υπόλοιπα προϊόντα που μπορεί να χρησιμοποιείς για τα μαλλιά σου, βάλ’ το τελευταίο. Επίσης, να θυμάσαι πως η καλύτερη προστασία είναι αυτή που γίνεται με layers. Δηλαδή, ξεκίνα με κάποιο σαμπουάν και conditioner που προστατεύουν το χρώμα και είναι και αντιοξειδωτικά. Ψάξε να βρεις κάποιο conditioner με UV blockers, ώστε να διατηρηθούν τα μαλλιά σου ενυδατωμένα και να μην καούν. Επίσης, πρόσεχε ώστε να φροντίζεις ολόκληρη την τρίχα σου. Από τη ρίζα μέχρι τη8hν άκρη.

 

Πηγή: ladypapaya.com