Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα μαλλιά σας

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα μαλλιά σας

Ίσως έχετε ακούσει ότι όσο λιγότερο λούζετε τα μαλλιά σας τόσο το καλύτερο. Ή ίσως σκέφτεστε να χρησιμοποιείτε σαμπουάν με φυσικά υλικά για πιο υγιή μαλλιά.

Οι ειδικοί λένε ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απάντηση στο πόσο συχνά οι άνθρωποι πρέπει να χρησιμοποιούν σαμπουάν. Συνήθως η απόφαση είναι προσωπική. Οι περισσότεροι για να καθοδηγηθούν στη σωστή απόφαση, εξετάζουν το είδος της τρίχα τους. Πώς λειτουργούν όμως τα σαμπουάν;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τι κάνει το σαμπουάν;

Το σαμπουάν παγιδεύει τα έλαια, οπότε αν κάνετε πολύ συχνή χρήση, μπορεί να στεγνώσουν τα μαλλιά σας και να γίνουν επιρρεπή σε θραύση.

Τα μαλλιά παράγουν φυσικό έλαιο που ονομάζεται σμήγμα και το σαμπουάν είναι ένας γαλακτωματοποιητής που συλλαμβάνει και παγιδεύει την υπερβολική ποσότητα ελαίου, ακαθαρσιών και κατάλοιπων προϊόντων, τα οποία στη συνέχεια ξεπλένετε για να καθαρίσουν τα μαλλιά. Παρέχουν βέβαια ενυδάτωση και προστατευτικό φραγμό για το δέρμα και τα μαλλιά.

Ποιος πρέπει να χρησιμοποιεί σαμπουάν καθημερινά;

Οι εμπειρογνώμονες συμφωνούν: Μόνο μια μικρή ομάδα πρέπει να χρησιμοποιεί καθημερινά τα σαμπουάν καθημερινά, όσοι έχουν πολύ λεπτά μαλλιά ή κάποιος που ιδρώνει πάρα πολύ.

Εάν έχετε πολύ λιπαρό μαλλί, τότε χρειάζεται καθημερινή πλύση. Μερικές φορές επίσης οι άνθρωποι πιστεύουν ότι έχουν ξηρό τριχωτό της κεφαλής επειδή έχουν πιτυρίδα, αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις, η συχνή πλύση είναι επίσης ωφέλιμη.

Ποιος μπορεί να μην πλένει καθημερινά τα μαλλιά του;

Όσο πιο παχιά είναι τα μαλλιά σας και όσο λιγότερα έλαια παράγει, τόσο λιγότερα χρειάζεστε και το σαμπουάν. Μερικοί άνθρωποι με ξηρά ή σγουρά μαλλιά μπορούν επίσης να πλένουν λιγότερο συχνά τα μαλλιά τους χωρίς προβλήματα.

Πόσο συχνά πρέπει να τα πλένετε;

Ο μέσος άνθρωπος, κάθε δεύτερη μέρα, ή κάθε 2 έως 3 ημέρες, συνήθως λούζει τα μαλλιά του Εάν τα μαλλιά είναι εμφανώς λιπαρά ή υπάρχει φαγούρα, τότε προφανώς ήρθε η ώρα να λουστείτε.

Τέλος, οι ειδικοί των μαλλιών δίνουν τις δικές τους συμβουλές για την επιλογή του σαμπουάν. Έτσι, όσοι έχουν λιπαρά μαλλιά καλό είναι να επιλέξουν ένα μαλακό σαμπουάν που δεν θα καταστρέφει την τρίχα με το πιο συχνό λούσιμο ενώ όσοι χρησιμοποιούν πολλά προϊόντα hair styling (ειδικά όσα έχουν βάση έλαια) είναι χρήσιμο να προτιμήσουν ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό…