Πως να εφαρμόζετε σωστά το concealer

Πως να εφαρμόζετε σωστά το concealer

Οι γυναίκες στην προσπάθειά μας να κάνουμε την περιοχή των ματιών να φαίνεται ξεκούραστη, χρησιμοποιούμε με λάθος τρόπο το concealer. Ναι μεν εφαρμόζουμε καθημερινά την ενυδατική μας κρέμα, τις περισσότερες φορές όμως χρησιμοποιούμε ένα ξηρό concealer. Είναι μια δύσκολη μάχη, αλλά μπορεί να κερδηθεί.

Αντικαταστήστε την ενυδατική κρέμα με κρέμα ματιών

Δεν περνάει μια μέρα χωρίς να έχουμε χρησιμοποιήσει την ενυδατική μας. Τις περισσότερες φορές όμως χρησιμοποιούμε την ενυδατική προσώπου και για τα μάτια. Μπορεί να μην είναι και το τέλος του κόσμου, η περιοχή γύρω από τα μάτια όμως είναι ιδιαίτερα ξηρή. Γι’ αυτό και έχουν δημιουργηθεί εκατομμύρια κρέμες και οροί. Ακόμα κι αν ξεκινήσετε τώρα την κρέμα ματιών, θα δείτε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Χρησιμοποιήστε το concealer σας μετά το foundation.

Είναι ένας έξυπνος τρόπος, για να εφαρμόζετε μικρότερη ποσότητα concealer. Σκεφτείτε μόνο πως όταν το χρησιμοποιείτε στην αρχή, αφαιρείται σχεδόν όλο, την ώρα που φοράτε το foundation σας.

Πώς το εφαρμόζετε σωστά;

Ο πιο εύκολος και σωστός τρόπος για να “φορέσετε” το concealer σας είναι να σχηματίσετε ένα μικρό τρίγωνο με τη βάση κάτω από κάθε μάτι. Το συγκεκριμένο σχήμα θα σας βοηθήσει να καλύψετε τους μαύρους κύκλους, αλλά θα κάνει και το πρόσωπό σας να δείχνει πιο φρέσκο.

Μην εφαρμόζετε το ίδιο concealer για διαφορετικές χρήσεις

Καμιά φορά μοιάζει πιο εύκολο, για να κρύψουμε κάποιο σπυράκι ή κάτι άλλο που μας χαλάει προσωρινά τη μόστρα, να βάζουμε λίγο απ’ το concealer που χρησιμοποιήσαμε, μόλις, για τους μαύρους κύκλους. Είναι λάθος, όμως, αφού κάτω απ’ τα μάτια βάζουμε φωτεινότερα μέικ-απ που δεν ταιριάζουν με τον τόνο του δέρματος σε άλλα σημεία του προσώπου.

Για τα σπυράκια κλπ, λοιπόν, χρησιμοποιείστε καλύτερα μία κατάλληλη cover cream ή, κατά σειρά, foundation, concealer στον σωστό τόνο και πούδρα φιξαρίσματος για να μείνουν καλά κρυμμένα ότι κι αν γίνει.