Καταπολεμήστε την ακμή με μέλι και κανέλα!

Καταπολεμήστε την ακμή με μέλι και κανέλα!

Είτε τον λατρεύετε είτε τον απεχθάνεστε ένα είναι σίγουρο, ο Χειμώνας ήρθε και για να μην σας πάρει από κάτω, καλό είναι να λάβετε τα μέτρα σας! Βρείτε τρόπους για να «ανεβάσετε» τη διάθεσή σας και να μπείτε σιγά-σιγά σε mood εορταστικό. Λύσεις υπάρχουν και μάλιστα τι καλύτερο από το να “κακομάθουμε” τον εαυτό μας με μάσκες ομορφιάς; Τι θα λέγατε να φτιάξουμε τη δική μας μάσκα με κύριο συστατικό την κανέλλα; Το γλυκό και γιορτινό αυτό καρύκευμα φαίνεται πως δεν έχει μόνο ωραία γεύση αλλά έχει και θεραπευτικές ιδιότητες κατά της ακμής.

Μάσκα με μέλι και κανέλα.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μέλι και κανέλα. Πάρτε ένα μπολ και ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας μέλι και 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα σε σκόνη. Απλώστε την με γάζα πάνω στα σπυράκια το βράδυ και πλυθείτε το πρωί με χλιαρό νερό.

Εάν εφαρμόσετε καθημερινά αυτή τη θεραπεία για 15 ημέρες θα έχετε ένα εξαιρετικά καλό αποτέλεσμα, αφαιρώντας τα σπυράκια από τη ρίζα. Φυσικά, δεν αναφερόμαστε σε περιπτώσεις έντονου προβλήματος, όπου εκεί χρειάζεται πάντα η συμβουλή ιατρού.

Σε τι βοηθούν τα συστατικά της κανέλας και του μελιού;

Οι ιδιότητες της κανέλας, οφείλονται στα αιθέρια έλαια, την κινναμαλδεϋδη, την κινναμωμική αλκοόλη και στις αρωματικές ουσίες που περιέχει ο φλοιός του φυτού. Η αντισηπτική της ιδιότητά της έχει ανακαλυφτεί 5.000 χρόνια πριν από τους Κινέζους γιατρούς και είναι το συχνό συστατικό σε συνταγές φαρμάκων της παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής.

Το μέλι μη το βράσετε ποτέ ή το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων γιατί έτσι θα καταστραφούν όλα του τα θαυματουργά ένζυμα του.