Βeauty talk με την Αριάδνη Διαμαντή, δημιουργό του ελληνικού luxury brand φυσικών καλλυντικών Ariadne Athens

Βeauty talk με την Αριάδνη Διαμαντή, δημιουργό του ελληνικού luxury brand φυσικών καλλυντικών Ariadne Athens

Η Αριάδνη Διαμαντή είναι μια δυναμική και αεικίνητη γυναίκα. Σπούδασε χημικός και η προσπάθειά της να βρει καλλυντικά για την ίδια, της έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσει πειράματα και έρευνα για αποτελεσματικές φόρμουλες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία προϊόντων περιποίησης ειδικά σχεδιασμένων ώστε να προσφέρουν οφέλη ευρέους φάσματος, με στόχο την κάλυψη των αναγκών όλων των στρωμάτων του δέρματος και την λειτουργία σε κυτταρικό επίπεδο. Τα φυσικά καλλυντικά Ariadne Athens προσεγγίζουν την επιστήμη της ομορφιάς σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, μελετώντας την γενετική προέλευση των προβλημάτων του δέρματος όπως η γήρανση, και συνιστούν μια σπουδαία σύσταση πολυδραστικών προϊόντων για την φροντίδα του δέρματος.

Στην Ariadne Athens, η Αριάδνη Διαμαντή έχει πολύ ενεργό ρόλο αφού επιβλέπει την ανάπτυξη νέων προϊόντων και μοιράζεται τη γνώση, τη δημιουργικότητα, τη διαίσθηση και την αγάπη της για τη φύση καθ’ όλη την πορεία, από τη σύλληψη μιας ιδέας για ένα νέο προϊόν, την προβολή του, μέχρι και την τελική του συσκευασία. Με το ξεκάθαρο όραμά της να δημιουργεί προϊόντα υψηλής ποιότητας σε αρμονία με τη φύση, η Αριάδνη Διαμαντή έχει πετύχει να πωλούνται τα φυσικά καλλυντικά Ariadne Athens σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής πώλησης και σε πολυτελή κέντρα spa. Ας την γνωρίσουμε καλύτερα…

Από ποιους και πότε δημιουργήθηκε η Ariadne Athens;

Η Ariadne Athens δημιουργήθηκε από εμένα το 2011. H ιδέα να δημιουργήσω αποτελεσματικά φυσικά καλλυντικά που θα ανταποκρίνονταν στις ανάγκες ακόμη και της πιο απαιτητικής επιδερμίδας ήταν κάτι που γεννήθηκε μέσα μου ήδη από το τελευταίο έτος φοίτησής μου στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Η ανάγκη αυτή στην πραγματικότητα προέκυψε από εμένα την ίδια, που τότε αναζητούσα κάποια εταιρία με φυσικά καλλυντικά χωρίς σιλικόνες, parabens και άλλα συνθετικά, που θα είχε αποτέλεσμα στις απαιτήσεις της δικής μου επιδερμίδας. Το γεγονός ότι δεν έβρισκα κάτι που να ταιριάζει και να καλύπτει τις δικές μου ανάγκες, με ενέπνευσε να προχωρήσω σε αυτό το εγχείρημα αξιοποιώντας τις γνώσεις μου ως χημικός.

Ποιο ήταν το ενδεχόμενο κενό που θέλησε να καλύψει η εταιρεία σας;

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, μέσα από την προσωπική μου αναζήτηση συνειδητοποίησα τότε ότι υπάρχει κάποια έλλειψη στο κομμάτι των φυσικών καλλυντικών. Τουλάχιστον εγώ ως καταναλώτρια δεν έβρισκα τότε προϊόντα των οποίων η υφή να ταιριάζει στην επιδερμίδα μου, κυρίως όμως δεν έβρισκα συνθέσεις οι οποίες να προσφέρουν στο δέρμα μου μια ουσιαστική και ολοκληρωτική περιποίηση και θεραπεία. Έτσι αυτό που προσπάθησα να κάνω ήταν να δημιουργήσω μία σύγχρονη και καινοτόμα σειρά φυσικών προϊόντων που θα είχαν ως στόχο να ανατρέψουν τα έως τότε δεδομένα, έχοντας κάνει εκτεταμένη έρευνα προηγουμένως στην γενετική προέλευση των προβλημάτων του δέρματος. Έτσι προσπάθησα να συλλέξω τα πιο πολύτιμα και σπάνια βιο-ενεργά συστατικά, τα οποία μέσω της επιστήμης μετατρέπονται σε εξατομικευμένες, πολύ-δραστικές φόρμουλες λάμψης κι ομορφιάς, ενεργοποιώντας και ενισχύοντας έτσι τους φυσικούς μηχανισμούς του δέρματος με αποτέλεσμα να ανταποκρίνονται και να αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε γυναίκας.

 

Πώς προέκυψε το όνομα της εταιρείας σας;

Η ονομασία Ariadne Athens προέκυψε ως απόρροια του συνδυσμού του ονόματός μου, της αγάπης μου για την Ελλάδα και της επιρροής μου από την πλούσια ελληνική μυθολογία. Εμπνευσμένη από την μυθολογική πριγκίπισσα Αριάδνη, η οποία έδωσε τον μίττο στον Θησέα για να βγει από το λαβύρινθο του Μινώταυρου, σκοπός της εταιρίας είναι να δώσει μεταφορικά στην σύγχρονη γυναίκα μία άλλη μορφή ‘μίττου’ – λύσης, παρέχοντάς της προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς που έχουν ως βασικό τους στόχο να την βγάλουν από το αδιέξοδό της και να απλοποιήσουν την καθημερινότητά της.

 

 

Μιλήστε μας για τον σχεδιασμό των συσκευασιών σας και τη συνολικότερη εμφάνιση των προϊόντων σας.

Αυτό είναι ένα αγαπημένο μου κεφάλαιο! Πάντα πίστευα ότι η εικόνα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε ότι αφορά ένα προϊόν, καθώς είναι το πρώτο πράγμα που σου διεγείρει την περιέργεια να ανακαλύψεις κάτι νέο. Είμαι πολύ περήφανη λοιπόν που αναφέρω ότι όλη η δουλειά στο δημιουργικό και εικαστικό κομμάτι, είναι έργο του συζύγου μου. Δεν είναι λίγες οι φορές που δεχόμαστε συγχαρητήρια για τις συσκευασίες μας πριν καν κάποιος δοκιμάσει το προϊόν και πειστεί για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του. Γενικά, ο σχεδιασμός όλης της σειράς των προϊόντων μας θέλαμε να αποπνέει ελληνικά στοιχεία με διακριτικό τρόπο, βασισμένο σε σύγχρονες, μινιμαλιστικές ευρωπαϊκές προδιαγραφές design.

Πόσο εύκολο ήταν να κάνετε την ιδέα σας πραγματικότητα στην Ελλάδα της κρίσης;

Αρχικά να σας πω ότι η εταιρία ξεκίνησε την δραστηριότητά της παραδόξως με εξαγωγές στο εξωτερικό. Αυτό από μόνο του μας έβαλε από νωρίς στα βαθιά. Μέσα από τις εξαγωγές αποκτήσαμε μεγάλη εμπειρία και γνώση και μάθαμε να προβλέπουμε και να αποφεύγουμε ανερχόμενες λάθος κινήσεις και κινδύνους στο επιχειρηματικό κομμάτι. Παρότι εδραιωθήκαμε σύντομα σε Ρωσία και Καζακστάν, η επιθυμία μας να βρει το προϊόν την θέση που του αναλογεί στην ελληνική αγορά ήταν πολύ μεγάλη. Στην Ελλάδα δραστηριοποιούμαστε πλέον εδώ και ενάμιση χρόνο με σταθερά ανοδική πορεία. Παρά το ρίσκο της επένδυσης στην χώρα μας που βάλλεται πολύ έντονα –ακόμη- από την οικονομική κρίση, εμείς πάντοτε πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μέσα από τέτοιες καταστάσεις γεννιούνται αξιόλογες νέες ιδέες και νέες τάσεις που ο κόσμος σιγά σιγά καθώς τις μαθαίνει, τις επικροτεί και τις αγκαλιάζει. Για εμάς δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο, η επιτυχία είναι μονόδρομος αρκεί να υπάρχει πίστη, θέληση, αγάπη και πάθος για αυτό που κάνουμε!

Από τι υλικά είναι κατασκευασμένα τα προϊόντα σας και που προμηθεύεστε τα υλικά αυτά; Ποια είναι τα οφέλη τους;

Όλα τα προϊόντα μας είναι φυσικά, για την ακρίβεια η σύνθεσή τους κυμαίνεται από 99% έως 100% φυσική, ανάλογα το προϊόν, χωρίς καθόλου συνθετικά, χρωστικές, parabens, mineraloils, petrolatums, PEGs, PPGs, MEA, DEA, TEA, phthalates, silicones και sulfates. Στις φόρμουλες μας έχουμε επιλέξει τα πλέον ευεργετικά και πολύτιμα αιθέρια έλαια, αποστάγματα φυτών και πρωτοποριακά βιο-ενεργά συστατικά, ενώ ακόμη και τα αρώματα μας είναι 100% φυσικά. Αξιοποιούμε τη γη της Ελλάδας για να βρούμε τα πλουσιότερα και πιο ισχυρά συστατικά, και προμηθευόμαστε τις πρώτες ύλες μας από τους καλύτερους και πιο αξιόπιστους Έλληνες παραγωγούς ανά την Ελλάδα. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα των φυσικών συστατικών είναι ότι ενισχύουν τη φυσική λειτουργία των μηχανισμών του δέρματος δουλεύοντας σε συνεργία με αυτό, ενώ δεν επιβαρύνουν σε τίποτα την γενικότερη υγεία του οργανισμού.

Ποια είναι η φιλοσοφία της εταιρείας σας και πόσο συνδέεται γενικότερα με την Ελληνική φιλοσοφία;

Η φιλοσοφία μας ως εταιρία συνοψίζεται στην φράση: “Φύση, Μυθολογία και μεσογειακή Ελλάδα, όλα περικλείονται σε ένα αιώνιο σύμβολο!” Η Θεά Φύση και η Ελλάδα ως χώρα μας προσφέρουν απλόχερα θησαυρούς από τους οποίους μπορούμε να εμπνευστούμε και να δημιουργήσουμε. Φιλοσοφία μας λοιπόν είναι να προάγουμε την ελληνική ομορφιά και την ελληνική κουλτούρα μέσα από τις δημιουργίες μας, ενώ με πλήρη πελατοκεντρική προσέγγιση, στόχος μας είναι να ικανοποιήσουμε και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Στην Ελλάδα που βρίσκουμε τα προϊόντα σας;

Στην Ελλάδα τα προϊόντα μας διατίθενται σε επαγγελματίες αισθητικούς και θεραπευτές spa, ενώ πωλούνται και μέσα στις εγκαταστάσεις Spa μεγάλων και πολυτελών Ξενοδοχείων στην Αθήνα και σε πολλά ελληνικά νησιά όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κρήτη, η Κέρκυρα κ.α. Τα προϊόντα μας μπορεί κανείς να τα βρει και στον βραβευμένο χώρο του φαρμακείου Placebo στην Γλυφάδα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδιά σας; 

Έχοντας αφουγκραστεί πλέον τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, όραμά μας είναι να καθιερωθεί η εταιρία στον χώρο της Αισθητικής και του Spa, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης του επαγγελματία. Με ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας, αυτοσκοπός είναι να παράγουμε διαρκώς προϊόντα ομορφιάς που θα κάνουν το δέρμα να δείχνει ανανεωμένο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και να παραμένει υγιές και νεανικό μακροπρόθεσμα.