6 τρόποι για να ξεκινήσει η μέρα σας με χαρούμενη διάθεση!

6 τρόποι για να ξεκινήσει η μέρα σας με χαρούμενη διάθεση!

Η αλήθεια είναι ότι το Σαββατοκύριακο η διάθεση όλων είναι ανεβασμένη. Είμαστε όλοι μας κεφάτοι και αυτό που ευχόμαστε είναι να είμαστε έτσι καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Τα καλά νέα είναι, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο τρόπος που ξεκινάμε την ημέρα μας, επηρεάζει το πώς αισθανόμαστε για το υπόλοιπο της. Άρα, δοκιμάστε ένα ή όλα από τα παρακάτω βήματα και θα βρείτε τον δικό σας τρόπο, για να έχετε κάθε μέρα μια υπέροχη εβδομάδα.

Ρυθμίστε το ξυπνητήρι 15 λεπτά νωρίτερα

Πρώτα απ΄όλα να βάλετε έναν ευχάριστο ήχο στο ξυπνητήρι σας. Ο ξαφνικός και δυνατός ήχος το πρωί μπορεί να είναι αγχωτικό, και να δημιουργήσει στο μυαλό σας μια κατάσταση σύγχυσης. Αντ΄αυτού, βεβαιωθείτε ότι, έχετε μια ευχάριστη μουσική. Επίσης, βάλτε το ξυπνητήρι σας 15 λεπτά νωρίτερα, έτσι ώστε να μην τιναχτείτε από το κρεβάτι και φύγετε από το σπίτι μέσα στο άγχος και την ένταση. Εάν, ρυθμίσετε την ώρα της έγερσης σας λίγο νωρίτερα, θα έχετε αρκετό χρόνο για αρχίσετε την ημέρα σας σταδιακά και θα μπορείτε να τεντωθείτε λίγο, πριν σηκωθείτε και να κάνετε μια θετική σκέψη για τη νέα μέρα.

Φωτίστε το χώρο σας

Από το γραφείο μέχρι το σπίτι, φροντίστε ο χώρος που κινείστε να είναι καθαρός και φωτεινός. Ανοίξτε τα παράθυρα, γεμίστε λουλούδια τα βάζα και δώστε το προσωπικό σας στίγμα.

Κάντε γυμναστική

Κάνοντας 30 λεπτά αερόβιας προπόνησης, όχι μόνο διατηρούμαστε σε φόρμα, αλλά απελευθερώνουμε και τις ενδορφίνες, τις ορμόνες της ηρεμίας και της χαράς.

Κάντε ένα ντους το πρωί

Εάν κάνετε ένα γρήγορο ντους, αμέσως αφού ξυπνήσετε, το σώμα σας από την κατάσταση αναστολής της λειτουργίας, θα ξεκινήσει ομαλά να λειτουργεί και πάλι. Χρησιμοποιήστε σαπούνια και λοσιόν με άρωμα που διεγείρει τον εγκέφαλο, όπως τα εσπεριδοειδή, γιασεμί ή μέντα. Αυτό θα βοηθήσει πραγματικά, να νιώστε πιο όμορφα στο πρωινό σας ξεκίνημα.

Φιλήστε αυτούς που αγαπάτε

Αγκαλιάστε και φιλήστε τους αγαπημένους σας, ακόμα και τη γάτα ή το σκύλο σας, αυτό θα απαλύνει το επίπεδο του στρες και θα σας παράσχει ένα θετικό ξεκίνημα. Επίσης, θα σας βοηθήσει, να επικεντρωθείτε σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή σας.

Απολαύστε ένα υγιεινό πρωινό

Το πρωινό παρέχει τα καύσιμα για όλη τη μέρα και είναι το πρώτο πράγμα που βάζετε στο σώμα σας, όταν ξυπνάτε. Είναι άρα, σαν μια πρώτη εντύπωση. Εάν είναι ανθυγιεινό, επηρεάζει αρνητικά το πώς το σώμα σας, θα εργαστεί την υπόλοιπη ημέρα.