5 συνήθειες που θα βελτιώσουν σημαντικά τη ζωή σας

5 συνήθειες που θα βελτιώσουν σημαντικά τη ζωή σας

Κάντε τη ζωή σας καλύτερη και πιο υγιή με μερικά tips που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής σας.

Πίνετε άφθονο νερό

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το να ξυπνάς και να πίνεις ένα ζεστό ποτήρι νερό με λεμόνι μπορεί να ξυπνήσει το μεταβολισμό σας. Κρατήστε το και έχετε μαζί στη τσάντα σας ένα μπουκάλι νερό, όχι μόνο για να ξεδιψάσετε ανά πάσα στιγμή, αλλά γιατί έτσι θα είστε ενυδατωμένοι καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, φρέσκοι και ζωντανοί.

Διαλογιστείτε

Ο διαλογισμός επιτρέπει να διαχειρίζεστε καλύτερα τα νεύρα σας, αυξάνει τη ροή του αίματος και τονώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Εάν η δουλειά σας είναι αρκετά αγχωτική ή απλά περάσατε μια κουραστική εβδομάδα, κάντε διαλογισμό για τουλάχιστον 10 λεπτά και θα δείτε μεγάλη διαφορά στη ψυχολογία σας.

Η καλύτερη ώρα είναι το πρωί ή νωρίς το απόγευμα ώστε να αποφορτιστείτε από την ένταση της ημέρας.

Χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα ημερήσιου προγραμματισμού

Η οργάνωση ανακουφίζει από το άγχος που δημιουργεί το απαιτητικό πρόγραμμα της καθημερινότητας. Είναι σημαντικό να έχετε ένα χρονοδιάγραμμα που θα σας υπενθυμίζει μελλοντικά καθήκοντα, θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε την τελευταία φορά που κάνατε κάτι ή ένα σημαντικό ραντεβού.

Άσκηση

Η γυμναστική δεν είναι μόδα ούτε υποχρέωση, είναι τρόπος ζωής! Τρόπος ζωής που πρώτα και κύρια μας βοηθά να είμαστε υγιείς, γεμάτοι σωματική και πνευματική ευεξία και τελικά να έχουμε υγιές και σφριγηλό κορμί (άρα και τονωμένη αυτοπεποίθηση). Η πλειονότητα των γιατρών συστήνει άσκηση για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών και παθολογικών προβλημάτων και τόσο τ’ αποτελέσματα όσο και η διάρκειά τους είναι θεαματικά. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη συμβολή της γυμναστικής σε ψυχολογικά προβλήματα, μια και άπειρες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ασκούνται έχουν μειωμένες πιθανότητες να πάθουν μελαγχολία, κατάθλιψη και άνοια.

Σίγουρα, οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι εξαντλητικοί, αλλά με λίγη καλή διάθεση όλοι μπορούμε να βρούμε λίγο χρόνο 2-3 φορές την εβδομάδα για να βγούμε να περπατήσουμε μια ώρα και ν’ αποσυμφορηθούμε απ’ το στρες και την πίεση.

Χαμόγελο

Μπορεί να μην ξυπνάτε κάθε μέρα με κέφια και διάθεση για δουλειά, όμως τίποτα δεν είναι αρκετό να μην απολαύσετε τη μέρα σας. Πλύνετε το πρόσωπο σας και για ένα δευτερόλεπτο κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Θυμηθείτε τι είναι εκείνο που σας κάνει να χαμογελάτε. Αυτό είναι αρκετό για να σας φτιάξει τη διάθεση αλλά και την ημέρα. Και ξέρετε τι λένε; Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό!