12 λόγοι να συμπεριλάβετε το μέλι και την κανέλα στη διατροφή σας

12 λόγοι να συμπεριλάβετε το μέλι και την κανέλα στη διατροφή σας

Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το μέλι και την κανέλα στη διατροφή τους. Αυτά τα δύο προϊόντα είναι δημοφιλή στην Αγιουρβέδα και την παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Σκεφτείτε ότι το μέλι είναι ουσιαστικά ένα προϊόν που δεν λήγει ποτέ και η κανέλα ήταν τόσο πολύτιμη χίλια χρόνια πριν, που μόνο ένας αυτοκράτορας θα μπορούσε να την πάρει ως δώρο.

Τώρα ο καθένας μας έχει πρόσβαση σε αυτά και τα οφέλη τους μάλιστα είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα. Το μείγμα του μελιού και της κανέλας είναι εξαιρετικά νόστιμο και αποτελεσματικό. Παρακάτω θα μάθετε μερικά στοιχεία της δύναμης αυτού του συνδυασμού.

Αρθρίτιδα
Δοκιμάστε σε καθημερινή βάση – πρωί και βράδυ – ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. Εάν λαμβάνεται τακτικά, ακόμη και η χρόνια αρθρίτιδα μπορεί να θεραπευτεί. Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι όταν οι γιατροί έκαναν τη θεραπεία στους ασθενείς με ένα μείγμα μιας κουταλιάς της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πριν από το πρωινό, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μια εβδομάδα, από τα 200 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, σχεδόν 73 ασθενείς είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο, και μέσα σε ένα μήνα ως επί το πλείστον όλοι οι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν εξαιτίας της αρθρίτιδας, περπάτησαν απαλλαγμένοι από τον πόνο.

Χοληστερόλη
Δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού σκόνη κανέλας που αναμιγνύεται σε σε 450ml νερό μειώνουν το επίπεδο χοληστερόλης στο αίμα κατά 10% μέσα σε δύο ώρες.

Κυστίτιδα
Δύο κουταλιές της σούπας κανέλα σε σκόνη και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό έχει αποδειχθεί ότι καταστρέφει τα μικρόβια στην κύστη.

Καρδιοπάθειες
Κάνετε μια πάστα μελιού και σκόνης κανέλας, απλώστε πάνω σε ψωμί και δοκιμάστε το ωε πρωινό να μειώσετε τη χοληστερόλη στις αρτηρίες.

Στομαχόπονο
Σε συνδυασμό με την κανέλα, το μέλι θα θεραπεύσει το στομαχόπονο. Καταναλώστε το σε τακτική βάση και θα διαπιστώσετε διαφορά.

Αέρια
Σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν στην Ινδία και την Ιαπωνία, έδειξαν ότι αν το μέλι λαμβάνεται με κανέλα σε σκόνη το στομάχι απαλλάσσεται
από τα αέρια.

Ανοσοποιητικό σύστημα
Η καθημερινή λήψη του μελιού και της κανέλας ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει το σώμα από βακτήρια και ιούς.

Ακμή
Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πάστα. Εφαρμόστε αυτήν την πάστα για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και ξεπλύνετε το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα.

Απώλεια βάρους
Καθημερινά το πρωί μισή ώρα πριν το πρωινό με άδειο στομάχι και τη νύχτα πριν κοιμηθείτε, πίνετε μέλι και κανέλα σε ένα φλιτζάνι με βραστό νερό για να αποφύγετε τη συσσώρευση λίπους στο σώμα.

Ενέργεια
Η περιεκτικότητα σε ζάχαρη του μελιού είναι πιο χρήσιμη και όχι επιβλαβής για την αντοχή του σώματος. Η μισή κουταλιά της σούπας μέλι που λαμβάνονται σε ένα ποτήρι νερό και πασπαλίζεται με κανέλα, αυξάνει τη ζωτικότητα του σώματος μέσα σε μια εβδομάδα.

Καρκίνος
Πρόσφατη έρευνα στην Ιαπωνία και την Αυστραλία έδειξε ότι προχωρημένες μορφές καρκίνου του στομάχου και των οστών έχουν θεραπευτεί επιτυχώς. Οι ασθενείς που πάσχουν από αυτά τα είδη καρκίνου θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά μια κουταλιά της σούπας μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη για ένα μήνα τρεις φορές την ημέρα.

Μακροβιότητα
Τσάι από μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, προλαμβάνει τη φθορά του γήρατος. Πάρτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουτάλι σκόνη κανέλας και τρία φλιτζάνια χλιαρό νερό. Πίνετε 1/4 φλιτζανιού, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα..