Τι είναι καλύτερο για το σώμα σας; Γιόγκα ή Pilates;

Τι είναι καλύτερο για το σώμα σας; Γιόγκα ή Pilates;

Τόσο η γιόγκα όσο και το pilates δίνουν μεγάλη σημασία στις αναπνοές και στις διατάσεις. Αν και μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, υπάρχουν και σημεία που διαφέρουν. Μάθετε τις διαφορές τους και διαλέξτε το κατάλληλο είδος γυμναστικής για το σώμα σας. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι όλα πραγματικά εξαρτώνται από τους στόχους σας. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές.

Με το Pilates, υπάρχει πάντα έμφαση στην δύναμη και τη σταθερότητα του κορμού, οπότε αν έχετε προβλήματα με τις μυικές ομάδες του κορμού ή παίζετε αθλήματα που απαιτούν έναν ισχυρό κορμό (όπως γκολφ ή τένις), αυτή η προπόνηση θα είναι επωφελής για εσάς.

Αν πάλι αναζητάτε μεγαλύτερη ευελιξία και χαλάρωση, η γιόγκα τείνει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην αναπνοή και τον διαλογισμό.

Όσον αφορά το πως αισθάνεται το σώμα σας μετά τα δύο αυτά είδη γυμναστικής, και το pilates αλλά και η γιόγκα, βοηθούν με την ευλυγισία, την ενδυνάμωση, την ευεξία και τη σωστή στάση του σώματος. Επιλέγοντας όμως μόνο το pilates ως μέθοδο γυμναστικής είναι ένας τρόπος να ασκούμε τους μύες μας χωρίς επιβάρυνση, να επαναφέρουμε το σώμα μας έπειτα από τραυματισμούς και να το δυναμώνουμε χωρίς να του στερήσουμε την ευλυγισία του. Είναι μια αερόβια και αναερόβια άσκηση. Στη γιόγκα από την άλλη ο στόχος είναι να αποκτήσουμε ισορροπία και να δουλέψει κάθε μυς στο σώμα μας. Με τις ασκήσεις επιμηκύνονται οι μύες, γυμναζόμαστε, ιδρώνουμε και πηγαίνει οξυγόνο σε κάθε κύτταρο στο σώματός μας.

Οι παρακάτω ασκήσεις ματ Pilates δεν απαιτούν καθόλου εξοπλισμό και μπορείτε να τις δοκιμάσετε εύκολα στο σπίτι :

Τέλος, εμείς σας συμβουλεύουμε να δοκιμάσετε και τα δύο είδη γυμναστικής και να διαλέξετε. Δώστε προσοχή στις οδηγίες που σας δίνει ο fitness instructor και στη συνέχεια επιλέξτε τη μέθοδο γυμναστικής που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας και που σας αρέσει περισσότερο.