Οι ειδικοί μίλησαν: 5 μυρωδιές που θα σου φτιάξουν το κέφι!

Οι ειδικοί μίλησαν: 5 μυρωδιές που θα σου φτιάξουν το κέφι!

Μπορεί οι περισσότεροι να νομίζουμε ότι ένα τραγούδι, οι αγαπημένοι μας άνθρωποι ή ένα φαγητό, να είναι εκείνα που μας φτιάχνουν τη διάθεση, όμως οι ειδικοί μίλησαν και βρήκαν 5 μυρωδιές που φτιάχνουν το κέφι και μάλιστα οι περισσότερες προέρχονται από φυτά και βότανα.

Πεύκο
Η μυρωδιά του πεύκου έχει στόχο στο να σου μειώσει το στρες. Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο στο Κιότο της Ιαπωνίας, πήγε τους εν προκειμένω συμμετέχοντες της έρευνας μία βόλτα σε ένα Πευκοδάσος, διαπιστώνοντας έτσι πως τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης είχαν μειωθεί κατά πολύ μέσα στην επόμενη μέρα.

Εσπεριδοειδή
Και ενέργεια και καλύτερη διάθεση με ένα μόνο φρούτο. Η μυρωδιά των εσπεριδοειδών και κυρίως της βιταμίνης C έχει αποδειχθεί πως ενισχύει την ενέργεια ενός ατόμου, το κάνει να είναι σε εγρήγορση και να μην νιώθει άγχος. Αυτός είναι άλλωστε ένας από τους λόγους που πολλά καθαριστικά έχουν τέτοιο άρωμα.

Φρεσκοκομμένο γρασίδι
Το γρασίδι έχει μία χημική ουσία, που μας προκαλεί χαρά. Αν μερικές φορές, μάλιστα, η μυρωδιά είναι πιο έντονη, τότε είναι και ο λόγος που είμαστε σε εγρήγορση εκείνη την ώρα.

Λεβάντα
Η μυρωδιά της λεβάντας και του γιασεμιού είναι γνωστή για την χαλαρωτικής της δράση. Συγκεκριμένα, η λεβάντα έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας και της κατάθλιψης, ενώ το γιασεμί σε βοηθάει να πάρεις τα πάνω σου, όταν είσαι down.

Δενδρολίβανο
Κι όμως με το δενδρολίβανο έχεις μνήμη… ελέφαντα. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως με την μυρωδιά του δενδρολίβανου, θυμάσαι πιο εύκολα πολύπλοκα θέματα, ενώ χρησιμεύει και ως θεραπεία στην απώλεια μνήμης.