Τα ωραιότερα βραχιολάκια του “Μάρτη” θα τα βρείτε στο Placebo!

Τα ωραιότερα βραχιολάκια του “Μάρτη” θα τα βρείτε στο Placebo!

Από Μάρτη καλοκαίρι και από Αύγουστο χειμώνα…

Τα ωραιότερα “Μαρτάκια” της Άνοιξης, σας υποδέχονται στο Placebo Pharmacy!

Ο Μάρτης ή Μαρτιά είναι ένα παμπάλαιο έθιμο, με βαλκανική διασπορά. Πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Ελευσίνια Μυστήρια, όπου οι μύστες έδεναν μια κλωστή, την Κρόκη, στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι, όπως παρατηρεί ο λαογράφος Νικόλαος Πολίτης.

Σύμφωνα με το έθιμο, την 1η του Μάρτη, οι μητέρες φορούν στον καρπό του χεριού των παιδιών τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον Μάρτη ή Μαρτιά, για να τα προστατεύει από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, που είναι ιδιαίτερα βλαβερός, σύμφωνα με τις λαϊκές δοξασίες. Ο Μάρτης προφυλάσσει επίσης, όπως πιστεύεται, από τα κουνούπια και τους ψύλλους και ακόμα απομακρύνει τις αρρώστιες και άλλα κακά.Το βγάζουν στο τέλος του μήνα, ή το αφήνουν πάνω στις τριανταφυλλιές (Rosa) όταν δουν το πρώτο χελιδόνι, για να τον πάρουν τα πουλιά και να χτίσουν τη φωλιά τους…

Επισκεφθείτε το Placebo, για να ανακαλύψετε όλα τα βραχιολάκια του “Μάρτη” από τις αγαπημένες εταιρείες exeis ena lastixaki, Goupi Jwls, και Momad.

Exeis ena lastixaki

Το αγαπημένο brand  είναι λαστιχάκι για τα μαλλιά, βραχιολάκι για το χέρι και τώρα και μαρτάκι! Θα το βρείτε σε κόκκινο άσπρο χρώμα στα ράφια μας!

Goupi

Με σύνθημα «Εμπρός…March!», τα μαρτάκια της Goupi δεν θα θέλετε να τα αποχωριστείτε! Από απλά σε πιο φανταχτερά σχέδια, επιλέξτε τους συνδυασμούς που ταιριάζουν καλύτερα στο στυλ της άνοιξης! Υπάρχει μεγάλη ποικιλία με χρυσό ή ασημένιο κύκλο, με γυάλινες χάντρες και πολύχρωμες φουντίτσες! Θα βρείτε επίσης σχέδια με ξύλινες χαντρούλες, χρυσές καρδούλες και τριαντάφυλλα.

Momad

Η ομάδα του Momad, υποδέχεται την άνοιξη με υπέροχα χειροποίητα μαρτάκια, τα οποία μπορείτε να βρείτε σε διάφορες εκδοχές!

Category Fashion