Εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα: Από τον Λόφο των Νυμφών στο κέντρο

Εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα: Από τον Λόφο των Νυμφών στο κέντρο

Ξεκινώντας από την ηλεκτρισμένη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει το τριήμερο έως την παραμονή των Χριστουγέννων ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σε σημεία-κλειδιά της Αθήνας.

Απόψε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στον λόφο των Νυμφών, θα ανηφορίσει στις 7 μ.μ. ο Κωνσταντίνος Βήτα, ο οποίος θα δώσει μια διαφορετική συναυλία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στην Αθήνα – Αγγελοι.

Η είσοδος στον χώρο είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διανέμει σήμερα ο ΟΠΑΝΔΑ (Ακαδημίας 50) από τις 11 π.μ. Μετά το τέλος της συναυλίας μπορείτε να δείτε και τα αστέρια με το τηλεσκόπιο του αστεροσκοπείου.

Το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Δεκεμβρίου γιορτάζουν οι δύο νέες αγορές της πρωτεύουσας, η Στοά Εμπόρων και η πλατεία Θεάτρου. Εκεί άνοιξαν πρόσφατα νέα καταστήματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε μια προσπάθεια να αλλάξει το υποβαθμισμένο προφίλ των δύο περιοχών και ετοιμάζουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις: Street artists θα φτιάξουν τρισδιάστατα γκράφιτι στην πλατεία Θεάτρου, οι Rugrat & Joseph και η DJ Kafka θα παίξουν μουσική, οι κωμικοί Θωμάς Ζάμπρας και Στέλιος Ανατολίτης σχολιάζουν τα δρώμενα, ενώ παράλληλα θα «τρέχουν» εργαστήρια κατασκευών, δωρεάν διαδρομές με ποδήλατα, μασάζ χεριών, επιτραπέζια παιχνίδια φαντασίας, εκθέσεις ζωγραφικής κ.ά.

kathimerini.gr

Share this!