Χριστούγεννα στο Μέγαρο με τον Μαγικό Αυλό από τα μπαλέτα Maurice Béjart 

Χριστούγεννα στο Μέγαρο με τον Μαγικό Αυλό από τα μπαλέτα Maurice Béjart 

Η πιο φημισμένη όπερα του Μότσαρτ, ο «Μαγικός αυλός» μεταμορφώνεται σε μια χορευτική ονειροφαντασία από τον Μωρίς Μπεζάρ, η οποία παρουσιάζεται, αυτά τα Χριστούγεννα, στη σκηνή της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από τις 20 έως τις 30/12/2019. Ο σπουδαίος χορογράφος, εμβληματική προσωπικότητα του χορού του 20ού αιώνα, «εικονογραφεί» το κοσμαγάπητο μουσικό παραμύθι παραμένοντας πιστός στο αυθεντικό έργο του μεγάλου Αυστριακού και δημιουργεί μια θρυλική παράσταση με κωμικά στοιχεία για μικρούς και μεγάλους.

Εξήντα χορευτές των Μπαλέτων Μπεζάρ της Λοζάνης ζωντανεύουν επί σκηνής τον Ταμίνο και την Παμίνα, τη Βασίλισσα της Νύχτας και τον Ζαράστρο, τον Παπαγκένο, πνεύματα, νεράιδες και τέρατα μέσα σε ένα παραμυθένιο περιβάλλον.

Το μυθικό αυτό παραμύθι μας μυεί στα μυστήρια της μετάβασης του ανθρώπου από τη νεότητα στην ωριμότητα και μας μιλά για την για την αδυναμία της ανθρώπινης φύσης, την υπερίσχυση του φωτός έναντι του σκότους αλλά και για τη διαμάχη και τη σχέση των δύο φύλων. Ο άνδρας και η γυναίκα πρέπει πρώτα να γνωρίσουν τον εαυτό τους, μέσα από μια σειρά δοκιμασίες που θα τους καταστήσουν ικανούς να γνωρίσουν τη συντροφικότητα. «Όταν χορογράφησα τον Μαγικό Αυλό δεν είχα πρόθεση να τραβήξω την παραμικρή προσοχή ή να προσθέσω κάποιο νόημα σε ένα ήδη τέλειο έργο. Ήθελα μόνο να αναζητήσω τη μουσική, να διαβάσω με αγάπη και να “εικονογραφήσω” το λιμπρέτο.», έλεγε ο Μορίς Μπεζάρ.

Τα μπαλέτα Μπεζάρ, από τα πλέον διάσημα συγκροτήματα διεθνώς, έχουν μαγέψει εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο με το υψηλό επίπεδο των παραγωγών τους και την άρτια τεχνική τους. Έρχονται για μια ακόμα φορά στην Ελλάδα, σε ένα κοινό που τα αγαπά και τα παρακολουθεί συστηματικά για να δώσει λάμψη, τη μαγεία της κίνησης και μια βραδιά παραμυθιού μέσα στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών.

La flûte enchantée, Ballet Béjart Lausanne, 13 juin 2017,générale, Palais de Beaulieu.

 

«O Mαγικός αυλός»

20 – 30 Δεκεμβρίου 2019

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Share this!