Οι εκδόσεις Καλέντη υποστηρίζουν τον Σύλλογο “ΕΛΠΙΔΑ”

Οι εκδόσεις Καλέντη υποστηρίζουν τον Σύλλογο “ΕΛΠΙΔΑ”

Το Placebo και οι εκδόσεις Καλέντη τις φετινές γιορτές συνεργάζονται και μαζί ενισχύουν το έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ, Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο.

Στο πλαίσιο λοιπόν της χριστουγεννιάτικης εκστρατείας που διοργανώνει το Placebo, οι εκδόσεις Καλέντη στόλισαν το δικό τους χριστουγεννιάτικο δεντράκι. Στολίδια του ιδιαίτερου αυτού δέντρου είναι αγαπημένα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους. Οι εκδόσεις Καλέντη άλλωστε έχουν αποδείξει την ποιότητά τους στις επιλογές τους, καθώς συνεργάζονται με τον Ευγένιο Τριβιζά, με την Ελένη Γκίκα, την Αλκυόνη Παπαδάκη, τον Χρήστο Μπουλώτη, την Μαρία Ξυλούρη, τον γάλλο μαθηματικοφυσικό Κριστόφ Γκαλφάρ, φιλόσοφο Ζιλ Ντελέζ, τον Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, εκδίγουν αποκλειστικά Αλέξανδρο Δουμά, Μισέλ Φουκώ,Τζώρτζ Στάινερ, Ζαν-Κριστόφ Γκρανζέ, Μετίν Αρντιτί και πολλούς άλλους Έλληνες και ξένους συγγραφείς.

 

Μπορείτε κι εσείς να στηρίξετε το έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ αγοράζοντας βιβλία από τις Εκδόσεις Καλέντη και μέρος από τα έσοδα θα διατεθούν στη δράση του συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Η Ιστορία της Ελπίδας

Η ιστορία της “ΕΛΠΙΔΑΣ” ξεκινά το 1990. Η αγάπη των μελών της για τα παιδιά και η διαπίστωση πως έλειπαν από την Ελλάδα τα μέσα για τη θεραπεία των παιδιών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών ήταν οι δύο βασικοί παράγοντες της ίδρυσης του Συλλόγου. Το έργο του- έργο αγάπης, ανθρωπιάς και κοινωνικής στράτευσης – συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια με σκληρή δουλειά και ανιδιοτελή προσφορά. Στηρίζεται δε, πάνω απ’ όλα, στη συστράτευση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας στο πλευρό της “ΕΛΠΙΔΑΣ”. Η ιστορία της “ΕΛΠΙΔΑΣ” είναι μία ιστορία αγάπης για τον άνθρωπο και το παιδί. Μία υπόσχεση εκατοντάδων ανθρώπων για το παρόν και το μέλλον.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ιδρύθηκε ο Σύλλογος από μία ομάδα ευαισθητοποιημένων γυναικών, με πρωτοπόρο την Πρόεδρο του Συλλόγου κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Η απόφασή τους να στρατευθούν στο πλευρό του άρρωστου παιδιού ήταν τότε για την ελληνική κοινωνία ένα ευχάριστο ξάφνιασμα. Ένα ξάφνιασμα που όμως σηματοδότησε την αυγή μιας κοινωνικής άνοιξης. Με όραμα, τόλμη και αποφασιστικότητα, προγραμματισμό και προπαντός με προσωπική δουλειά, τα μέλη του Συλλόγου κατόρθωσαν να μετατρέψουν τη δυστυχία σε ελπίδα ζωής για εκατοντάδες παιδιά.

Πρώτη βασική επιδίωξη της “ΕΛΠΙΔΑΣ” ήταν η δημιουργία μιας πρότυπης ιατρικής μονάδας, που μέχρι τότε δεν υπήρχε στην Ελλάδα: της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών (ΜΜΜΟ), όπου θα μπορούσαν να πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις σε παιδιά που νοσούν από αιματολογικά, γενετικά και κληρονομικά νοσήματα, όπως λευχαιμία, συμπαγείς όγκοι, νευροβλαστώματα, μεσογειακή αναιμία, και άλλα. Πράγματι, ο πρώτος στόχος πραγματοποιήθηκε, και το 1993 η ΜΜΜΟ εγκαινιάστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Ακολούθησε η δημιουργία του Ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ», στην οδό Μικράς Ασίας 46 στην περιοχή Γουδή, που φιλοξενεί παιδιά από την περιφέρεια της Ελλάδας μαζί με τις οικογένειές τους, που έχουν ανάγκη να διαμένουν στην Αθήνα για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους στη ΜΜΜΟ, καθώς και στις ογκολογικές κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων “Αγία Σοφία” και “Αγλαϊα Κυριακού”. Ο Ξενώνας εγκαινιάστηκε το 1999.

Ο επόμενος μεγάλος στόχος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ήταν η δημιουργία του πρώτου Παιδιατρικού Ογκολογικού Νοσοκομείου στην Ελλάδα. Ένα έργο που θα παρείχε τα πιο σύγχρονα μέσα για την αντιμετώπιση όλων των μορφών παιδικού καρκίνου. Η ανέγερση του Νοσοκομείου, για την οποία κινητοποιήθηκε ο Σύλλογος τα τελευταία χρόνια με πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και σύμμαχό του τον Ελληνικό λαό, ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε στις 14 Οκτωβρίου 2010.

Παράλληλα, ο Σύλλογος έχει πλούσιες επιστημονικές και πολιτιστικές δραστηριότητες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και έχει πάρει πολύ σημαντικές ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες ιδίως σε περιόδους ενόπλων συγκρούσεων ή φυσικών καταστροφών. Σε επίπεδο δε ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης πάνω σε θέματα που αφορούν στον παιδικό καρκίνο και τον κοινωνικό αποκλεισμό των άρρωστων παιδιών, η ΕΛΠΙΔΑ έχει να επιδείξει σημαντικό έργο με σεμινάρια, έντυπα και ειδικές εκδηλώσεις.

Για το έργο της αυτό η ΕΛΠΙΔΑ έχει βραβευθεί με τις ανώτατες διακρίσεις της χώρας μας: με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιΐας από τον τ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο (2002) και με το Βραβείο Εθελοντικής Δράσης από τη Ακαδημία Αθηνών (1997).

Από το Δεκέμβριο του 2004 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2012 λειτούργησαν γραφεία και πολυχώρος της ΕΛΠΙΔΑΣ σε νεοκλασικό κτίριο στην οδό Πινδάρου στο Κολωνάκι.

Πλέον τα γραφεία βρίσκονται στον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ και παράρτημα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων για την οργάνωση των νέων προγραμμάτων, με πρώτο την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Κράτα το

Share this!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/placebop/public_html/material/themes/multimag-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7