Έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Σεβαστοπούλου στο Placebo!

Έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Σεβαστοπούλου στο Placebo!

Όσοι έχετε επισκεφτεί το φαρμακείο μας τις τελευταίες μέρες θα έχετε παρατηρήσει τα εντυπωσιακά έργα που κοσμούν τους τοίχους και τα stand μας! Πρόκειται για πίνακες ζωγραφικής της δημοσιογράφου και κριτικού Τέχνης Στέλλας Σεβαστοπούλου που έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε στον χώρο μας υπό τον γενικό τίτλο «Ελληνική Έμπνευση».

Στα έργα της σημεία αναφοράς αποτελούν πτυχές της ελληνικής φύσης όπως κοχύλια, λουλούδια και φυσικά η θάλασσα – που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο – αλλά και πτυχές της ελληνικής κουλτούρας όπως αρχαία ελληνικά σχέδια, μοτίβα και σχήματα, παραπομπές σε κυματοειδείς κολώνες, σχέδια αρχαίων υάκινθων και πολλά ακόμη.

Μέσα από την Τέχνη, η Στέλλα στοχεύει να επανεκτιμήσει την «ελληνικότητα» – τόσο την αρχαία όσο και τη σύγχρονη όψη της. Εστιάζοντας σε στοιχεία από την ελληνική φύση, τον πολιτισμό και το μύθο, προσπαθεί να συλλάβει ένα μικρό κομμάτι αυτού του εκπληκτικού ελληνικού παρελθόντος, το οποίο ακόμα αποτελεί παρόν σε όλους μας (απλά δείτε την Ακρόπολη στη μέση της τσιμεντένιας ζούγκλας της Αθήνας). Ο Απολλώνιος θετικισμός, το Διονυσιακό σκοτάδι, η έντονη φαντασία στον ελληνικό μύθο, το ηλιόλουστο φως του ελληνικού ήλιου και η φυσική ομορφιά αυτής της χώρας είναι μερικά από τα στοιχεία που τη βοήθησαν στη διαμόρφωση του ουσιαστικού χαρακτήρα της Ελλάδας. Εκεί μπορούμε επίσης να βρούμε τα ελλείποντα συστατικά που χρειαζόμαστε για να αναζωπυρώσουμε την χαμένη ελπίδα αυτής της χώρας, προκειμένου να ξεπεράσουμε την τρέχουσα κρίση…

Σας περιμένουμε όλους στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, στις 19:00.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:

Η Στέλλα Σεβαστοπούλου είναι Ελληνοβρετανίδα (από τo Ealing του Λονδίνου) που έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος / κριτικός τέχνης και μεταφράστρια για διάφορες εκδόσεις και ιδρύματα (π.χ. το περιοδικό Art Magazine, το περιοδικό Athens Insider, το περιοδικό «Argo» του SPHS στο Λονδίνο και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)). Έχει επίσης εργαστεί ως Arts Editor στην εφημερίδα Athens Νews για επτά συνεχόμενα χρόνια. Από τότε που ήρθε στην Ελλάδα το 1994, η χώρα αυτή έχει αποτελέσει σημαντική πηγή έμπνευσης για την τέχνη της και πώς αλλιώς θα μπορούσε άλλωστε, απλά κοιτάξτε γύρω σας την αρχαία κληρονομιά, τη φύση και το απίστευτο φως!

Διάρκεια έκθεσης: 2 Απριλίου – 31 Μαΐου 2018

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο 08:00-23:00

Που: Placebo Pharmacy, Λεωφόρο Βουλιαγμένης 85, Γλυφάδα

 

Share this!