Πρώτο βραβείο από τις «Δομές 2019» στους KLAB για τον παιδικό σταθμό στη Γλυφάδα

Πρώτο βραβείο από τις «Δομές 2019» στους KLAB για τον παιδικό σταθμό στη Γλυφάδα

Τιμώντας τα 10 συνεχή χρόνια του θεσμού, οι ΔΟΜΕΣ διοργάνωσαν στο Μουσείο Μπενάκη, την απονομή των αρχιτεκτονικών Βραβείων ΔΟΜΕΣ 2019. Στην κατηγορία ««Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο»», το βραβείο απέσπασαν οι Klab Architecture για τον παιδικό σταθμός στη Γλυφάδα !

Ο ιδιόκτητος παιδικός σταθμός του Δήμου Γλυφάδας και πολυβραβευμένος πλέον, στεγάζει καθημερινά τα νήπια της περιοχής, σε ένα περιβάλλον μοντέρνο, πρωτότυπο και οικολογικό.

Ο Δ’ δημοτικός παιδικός σταθμός Γλυφάδας, στην περιοχή της Ευρυάλης, είναι ένα έργο που έγινε από το μηδέν και μέσα σε χρόνο-ρεκόρ έξι μηνών, σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Γλυφάδας και με ίδιους πόρους.

Ένας πρότυπος παιδικός σταθμός ασφαλής και λειτουργικός, με την πλέον υψηλή ποιότητα κατασκευής, σε μοναδικό σχέδιο των KLAB architects, που φιλοξενεί περισσότερα από εκατό νήπια. Ο παιδικός σταθμός έχει επιφάνεια 400 τ.μ. και κατασκευάστηκε σε οικόπεδο έκτασης 1332 τ.μ., στο οποίο φυτεύτηκαν δέντρα, λουλούδια και άλλα φυτά. Στον αύλειο χώρο δημιουργήθηκε επίσης ένας μικρός λόφος για τσουλήθρες και άλλα παιχνίδια. Ο κήπος είναι το μικρο περιβάλλον όπου τα παιδιά αθλούνται και παίζουν. Τα δέντρα έχουν επιλεγεί ώστε η εναλλαγή των εποχών να γίνεται ορατή, και η φυσική σκιά να δροσίζει τις γωνιές του κήπου το καλοκαίρι. Παράλληλα, οι τάξεις λούζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας από φυσικό φως.

Ο παιδικός σταθμός έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να λειτουργεί σαν μια μικρή κοινωνία, ένα μικρό χωριό που αλληλεπιδρά με το γύρω περιβάλλον του και το πραγματοποιεί περίφημα!

Share this!