Ένα κτίριο-θαύμα που μοιάζει με την απεικόνιση του ήχου από τους συνεχιστές της Ζάχα Χαντίντ

Ένα κτίριο-θαύμα που μοιάζει με την απεικόνιση του ήχου από τους συνεχιστές της Ζάχα Χαντίντ

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Zaha Hadid Architects, που συνεχίζει το έργο της σπουδαίας Ζάχα Χαντίντ, επιλέχθηκε μεταξύ 47 άλλων διεθνών αρχιτεκτονικών ομάδων, για να κατασκευάσει το νέο μέγαρο της φιλαρμονικής του Σβερντλόφσκ, στο Γεκατερίνμπουργκ της Ρωσίας.

Οι αρχιτέκτονες, που ακολουθούν με επιτυχία τα χνάρια της πρωτοπόρου δημιουργού Ζάχα Χαντίντ, εμπνεύστηκαν από την σημαντική μουσική ιστορία της πόλης και έτσι στο ύφος του κτιρίου αντανακλώνται οι «ιδιότητες του συντονισμού που δημιουργούν κυματισμούς σε μια συνεχώς λεία επιφάνεια», όπως οι ίδιοι δηλώνουν.

Ο κυρίως συναυλιακός χώρος θα έχει χωρητικότητα 1.600 θεατών, ενώ η αίθουσα μουσικής δωματίου θα μπορεί να φιλοξενήσει 400 άτομα. Ένας γυάλινος τοίχος θα βρίσκεται πίσω από τη σκηνή της μικρότερης συναυλιακής αίθουσας προσφέροντας θέα στους κήπους. Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση και στην οροφή του κτιρίου, δημιουργώντας έτσι μια δημόσια «ταράτσα» για την πόλη, αφού η πρόσβαση εκεί θα είναι ελεύθερη.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο δήλωσε πως η Χαντίντ, από νωρίς στην καριέρα της, είχε γοητευτεί από τη ρωσική πρωτοπορία.

Απολαύστε το βίντεο του κτιρίου:

πηγή: womantoc.gr

Share this!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/placebop/public_html/material/themes/multimag-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7